- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ανακοίνωση μετά την αποχώρηση και ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Γιώργου Αμυρά, εξέδωσε το Ποτάμι αναφέροντας μάλιστα ότι ο πρώην βουλευτής τους οδεύει στον δρόμο του Σπύρου Δανέλλη.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Ο Γιώργος Αμυράς λίγο πριν ξεκινήσει στη Βουλή η συζήτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών αποφάσισε να εγκαταλείψει το Ποτάμι.
Διεκδικεί έτσι να γραφεί στο «δεξιό» πάνθεον, ως ο βουλευτής που διέλυσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποτάμιου.
Όπως αντιστοίχως γράφτηκε στο «αριστερό» πάνθεον ο κ.Δανέλλης, ως ο βουλευτής που εγκατέλειψε το Ποτάμι για να σώσει την κυβέρνηση Τσίπρα.
Δανέλλης και Αμυράς είχαν επανειλημμένα δεσμευτεί ότι αν διαφωνήσουν με το Ποτάμι θα παραδώσουν την έδρα τους.
Ειδικά ο κ.Αμυράς μόλις το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης «ορκιζόταν» στα κορυφαία στελέχη του Κινήματος ότι δεν φεύγει από το Ποτάμι. «Εγώ δεν είμαι Δανέλλης», έλεγε και ξανάλεγε στα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου που ανησυχούσαν για τη στάση του.
Η απόφαση του αυτή στερεί τη δυνατότητα στο Κίνημα μας να συγκροτεί Κοινοβουλευτική ομάδα στη Βουλή. Δεν μειώνει, όμως, τη δύναμη των απόψεων μας, δεν μειώνει τη δύναμη μας στην κοινωνία. Ίσως, αντιθέτως, δίνει την αφορμή σε κάποιους πολίτες να σκεφθούν και να αποφασίσουν. Σε μια εποχή καταστροφής θα γίνουμε όλοι καταστροφείς ή θα παραμείνουμε άνθρωποι;»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναλύει τις ευκαιρίες και τους κινδύνους
Για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους που ψάχνουν σοβαρή εναλλακτική και όχι άλλο ένα αριστερό πείραμα είναι καταστροφή
Μια προσωπική συζήτηση μακριά από την επικαιρότητα για το οικονομικό-πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Ελλάδας και το αύριο της χώρας. Αφορμή το νέο του βιβλίο, «Ελλάδα 1953-2024 - Χρόνος και Πολιτική Οικονομία».
Τετραήμερες εργασίες, με εισήγηση Χαρίτση και ψηφοφορίες για θέσεις και πολιτική απόφαση
Εντός Φεβρουαρίου το νομοσχέδιο - Σε εφαρμογή το ΕΡΓΑΝΗ 2 και νέο πρόγραμμα για 10.000 γυναίκες
Θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες
Σημαντικές απώλειες για ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Πλεύση
Ανοιχτά αύριο 22/1 τα σχολεία
Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας
Τι ξεκαθαρίζουν οι αρμόδιες πηγές
Μια καθαρά πολιτική επιλογή και τοι στοίχημα της νέας δημοτικής αρχής
Ο Birnbaum απορεί μπροστά στην άγνοια και στην αγνόηση του «αιματηρού 20ού αιώνα»· μπροστά στο ότι η αριστερά είναι έτοιμη να επαναλάβει τα ίδια λάθη, τις ίδιες φρικαλεότητες.
Καλές οι ψεκασμένες θεωρίες, καλύτερες οι ελπίδες για μια αγνώστου προελεύσεως αλλαγή, ισχυρός και πάλι ο αντισυστημισμός, αλλά πρέπει αυτή χώρα και να κυβερνηθεί
Το μόνο θετικό από αυτή την ιστορία είναι ότι, έτσι στριμωγμένη όπως βρίσκεται η Ευρώπη, είναι υποχρεωμένη να πάρει πρωτοβουλίες
Η ηθική νομιμοποίηση δεν είναι πολιτικό πρόγραμμα
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Στο επίκεντρο η διεθνής πολιτική σκηνή
Για προσβολή προσωπικότητας
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα
Υπάρχουν και άλλα θέματα που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε με δημοψηφίσματα σε μια διαρκή γιορτή της άμεσης δημοκρατίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.