Πολιτικη & Οικονομια

Π. Καμμένος: «Επέλεξαν τον υπουργικό θώκο για την ψήφο εμπιστοσύνης»

Τι καταλόγισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάνος Καμμένος
Πάνος Καμμένος/©INTIME/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ

«Βρίσκομαι στη θέση, ως επικεφαλής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, να αναγκάζομαι να ψηφίσω όχι στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Πάνος Καμμένος, επαναλαμβάνοντας την «πάγια διαφωνία» του για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τα όσα αυτή προβλέπει για την πΓΔΜ.

«Μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, πριν από τέσσερα χρόνια, αποφασίσαμε να κάνουμε κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης. Η ψήφος εμπιστοσύνης δεν έχει να κάνει με τον απολογισμό της κυβέρνησης, ούτε καν με τις δεσμεύσεις που πρέπει να υλοποιήσει, με βάση τον ψηφισμένο προϋπολογισμό που οι ΑΝΕΛ ψηφίσαμε ομόφωνα» εξήγησε.

Και πρόσθεσε: «Η πρόταση έχει να κάνει με ένα δίλημμα, το οποίο ο πρωθυπουργός, κατά την άποψή μου, λανθασμένα έφερε».

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ανέφερε: «Στη συμφωνία που κάναμε με τον πρωθυπουργό, ήταν ξεκάθαρο ότι εμείς δεν θα συμφωνήσουμε σε λύση που θα περιέχει τον όρο "Μακεδονία". Η διαβεβαίωση που είχαμε ήταν ότι το θέμα θα έρθει προς συζήτηση μετά τις εκλογές».

Σχολιάζοντας τη στάση των βουλευτών των ΑΝΕΛ που διαχώρισαν τη θέση τους από τη γραμμή της ΚΟ και παρέμειναν σε κυβερνητικές θέσεις, είπε: «Επέλεξαν τον υπουργικό θώκο για την ψήφο εμπιστοσύνης».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ