- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μετωπική σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ στη Βουλή για τη ΔΕΠΑ
Μια υπόθεση που έχει χαρακτηριστεί σκανδαλώδης από την αξιωματική αντιπολίτευση
Σε μετωπική σύγκρουση για ακόμα μια υπόθεση που έχει χαρακτηριστεί σκανδαλώδης, εκείνη η οποία αφορά την ΔΕΠΑ, οδηγήθηκαν σήμερα στη Βουλή κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, με την ΝΔ, μάλιστα, διά κορυφαίων στελεχών της να προειδοποιεί υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ με Ειδικό Δικαστήριο.
Από την εξέλιξη συζήτησης σχετικής επίκαιρης επερώτησης της ΝΔ φάνηκε πως και η συγκεκριμένη υπόθεση πιθανότατα θα βρεθεί στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης, ειδικώς εάν γίνουν πρόωρες εκλογές.
«Είναι νομικά και πολιτικά αδύνατον να μην πάτε στο Ειδικό Δικαστήριο για αυτή την υπόθεση. Θα πάτε οπωσδήποτε. Να το ξέρετε από τώρα. Θα πάτε φυλακή, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και θα σας κοπούν τα γελάκια πολύ γρήγορα», υπογράμμισε ο εκ των αντιπροέδρων της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης κατά την πρώτη του παρέμβαση στην Ολομέλεια.
Είχε προηγηθεί η ομιλία του έτερου αντιπροέδρου Κ. Χατζηδάκη, ο οποίος είχε μιλήσει αναλυτικά για όλες τις πτυχές της υπόθεσης που οι «γαλάζιοι» χαρακτηρίζουν ως μείζον σκάνδαλο και επί της οποίας η κυβέρνηση οφείλει να παράσχει εξηγήσεις.
«Η ποινική αρμοδιότητα της Βουλής δεν είναι να φτάσει σε πλήρη δικανική πεποίθηση, να κρίνει δηλαδή για την αθωότητα και την ενοχή. Η ποινική αρμοδιότητα της Βουλής ολοκληρώνεται στην ύπαρξη απλών ενδείξεων και στην παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο. Εκεί τελειώνει η δική μας αρμοδιότητα. Μετά ταύτα συμβουλεύω: Οργανωθείτε υπερασπιστικώς», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Μ. Βορίδης απευθυνόμενος στους παριστάμενους υπουργούς.
Τα ερωτήματα που ετέθησαν αφορούσαν το χρέος της ΔΕΠΑ, την εμπλοκή κομματικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Θ. Κιτσάκου που τοποθετήθηκε διευθύνων σύμβουλος στην ΔΕΠΑ και τώρα βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης, καθώς και τις δραστηριότητες του Μ.Πετσίτη – προσώπου που εμφανίζεται να έχει στενές σχέσεις με τον κ. Ν. Παππά και να είχε την δυνατότητα φωτογραφίζεται με τον πρωθυπουργό, τον κ. Αλ. Φλαμπουράρη και εντός του μεγάρου Μαξίμου.
«Τα ειδικά δικαστήρια δεν μας φοβίζουν» σχολίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ.Σταθάκης, προσθέτοντας ότι από τα στοιχεία που υπάρχουν, σκάνδαλο αποτελεί μόνο το χρέος της ΔΕΠΑ που –όπως είπε- δημιουργήθηκε στο μεγαλύτερο ποσοστό από διοικήσεις επί των κυβερνήσεων της ΝΔ. Στην πρωτολογία του, μάλιστα, δήλωσε προκληθείς από την αντιπολίτευση πως δεν θα ανοίξει διάλογο με τον κ. Κιτσάκο, ενώ ουδεμία αναφορά έκανε τόσο για τα κριτήρια επιλογής του στην διοίκηση της ΔΕΠΑ, όσο και στην παρουσία του κ. Πετσίτη.
Στον τελευταίο, αναφέρθηκε πάντως ο υπουργός Επικρατείας, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται περίπου για τυχαία συνύπαρξη του συγκεκριμένου προσώπου με τον ίδιο και τον πρωθυπουργό σε φωτογραφικά στιγμιότυπα που είδαν το φως της δημοσιότητας. «Αν είστε στο δρόμο και περάσει κάποιος και σας βγάλει φωτογραφία, ή στα γραφεία που μπαινοβγαίνουν πολλοί, δεν είναι ντροπή να λέτε ότι είναι φίλος του πρωθυπουργού ή του Φλαμπουράρη; Οταν κερδίσαμε το 2015 βρέθηκε δίπλα μας και βγάλαμε φωτογραφίες», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Φλαμπουράρης.
Η ΝΔ επέμεινε ότι υπάρχει οσμή σκανδάλου, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Ν. Δένδια να καλεί τους υπουργούς «σε μια άλλη ευκαιρία να αποδείξετε ότι δεν υπάρχει κυβερνητική ευθύνη ως προς την διαχείριση του κ. Κιτσάκου, επειδή σήμερα δεν το έκαναν». Στον αντίποδα, όσοι υπουργοί έλαβαν το λόγο ισχυρίστηκαν ότι δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις, υποστήριξαν ότι οι όποιες κυβερνητικές προσπάθειες αφορούσαν την διαφύλαξη εργασιακών θέσεων, και πρόσθεσαν ότι η ΝΔ έχει κεντρική επικοινωνιακή στρατηγική, να σκανδαλολογεί στην πορεία προς τις εκλογές.
Το γεγονός, μάλιστα, ότι ορισμένοι εκ των υπουργών άκουγαν χαμογελαστοί τους επιχειρηματολογούντες γαλάζιους, προκάλεσαν την ενόχληση του κ. Βορίδη: «Εχω δει πολλούς κατηγορουμένους να μπαίνουν χαμογελαστοί στα δικαστήρια. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσους έχω δει να βγαίνουν κλαίγοντας». Ανταπαντώντας ο κ. Φλαμπουράρης ανέφερε λίγο πριν από την ολοκλήρωση της συζήτησης: «Εμείς δεν έχουμε περάσει ούτε απ έξω από τα δικαστήρια. Δικοί σας είναι από ισόβια έως πέντε χρόνια. Θα αναδεικνύουμε τα σκάνδαλά σας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Η επίσημη ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ για το πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές
Ολόκληρη η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας στο Athens Alitheia Forum
«Ενσαρκώνει τις κοινές μας αξίες: ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισότητα, κοινωνική ένταξη» σημειώνει ο πρωθυπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.