- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σήμερα και αύριο ο Αλέξης Τσίπρας
Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού
Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που συνέρχεται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, θα πάρει μέρος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και τα βασικά ζητήματα που θα συζητηθούν είναι το επόμενο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2021-2027, οι εξελίξεις σχετικά με το Brexit, το μεταναστευτικό και η μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές σχετικά με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο ο κ. Τσίπρας αναμένεται να τονίσει ότι ο προϋπολογισμός της ΕΕ πρέπει να λειτουργεί ως εργαλείο αναδιανομής, προκειμένου να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή σύγκλιση και η μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική συνοχή.
Και για το λόγο αυτό, η χρηματοδότηση των νέων πολιτικών όπως η έρευνα και η καινοτομία, η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης δεν πρέπει να γίνεται εις βάρος των παραδοσιακών πολιτικών της Ε.Ε., της κοινής αγροτικής πολιτικής και της πολιτικής συνοχής, οι οποίες αποτελούν βασικούς πυλώνες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Προς το σκοπό αυτό, απαιτούνται νέοι ευρωπαϊκοί ίδιοι πόροι, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες της Ε.Ε.
Ταυτόχρονα ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επισημάνει την ανάγκη να επιτευχθεί συμφωνία επί του νέου Δημοσιονομικού Πλαισίου εντός της θητείας της παρούσας Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ως προς το θέμα του Brexit αναμένεται να υπογραμμίσει πως η συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου αποτελεί μία πολύ ευαίσθητη ισορροπία και ότι δεν υφίστανται περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης με το Λονδίνο.
Για την Ευρωζώνη αναμένεται να υποστηρίξει την ολοκλήρωσή της, με θεσμούς που θα υπόκεινται σε δημοκρατική λογοδοσία, και τις προτάσεις για ισχυρό προϋπολογισμό της Ευρωζώνης με σταθεροποιητική λειτουργία.
Για το μεταναστευτικό/προσφυγικό ο κ. Τσίπρας αναμένεται να σημειώσει ότι είναι μια ευρωπαϊκή πρόκληση και απαιτεί συλλογική ευρωπαϊκή λύση, στη βάση της συνευθύνης και της αλληλεγγύης. Θα τονίσει, επίσης, ότι όλες οι προτάσεις σχετικά με τη μεταρρύθμιση του κοινού συστήματος ασύλου είναι αλληλένδετες και αποτελούν δέσμη μέτρων. Και οι προτάσεις αυτές θα πρέπει να βασίζονται στο δίκαιο επιμερισμό της ευθύνης μεταξύ όλων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, (με βάση την ώρα Βελγίου)
Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου
15:00 -19:00 Σύνοδος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
19:30-22:30 Δείπνο Εργασίας ηγετών
22:30 Συζήτηση για το ζήτημα του Brexit
Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου
10:00-12:30 Δεύτερη ημέρα Συνόδου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
13:00-15:30 Γεύμα Εργασίας ηγετών με θέμα τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.