Πολιτικη & Οικονομια

Τσίπρας: «Φωτιά στα μπατζάκια της κυβέρνησης»

«Το αίμα του Φύσσα θα πνίξει όσους τάιζαν και χάιδευαν το νεοναζιστικο εξάμβλωμα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
50095-102765.jpg

Επίθεση σε υψηλούς τόνους κατά του Πρωθυπουργού και του περιβάλλοντός του έκανε την Κυριακή το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο 2ο Φεστιβάλ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε και πάλι εκλογές και είπε ότι η υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, «έβαλε φωτιά στα μπατζάκια της κυβέρνησης που μέχρι χθες έκανε πως δε καταλαβαίνει και έψαχνε στους νεοναζί για μελλοντικές συνεργασίες».

Ο Αλ. Τσίπρας κατήγγειλε την «άθλια θεωρία των δύο άκρων» και τόνισε ότι η οργή των νέων ανάγκασε την κυβέρνηση «να κάνει όσα αυτονόητα τόσο καιρό δεν είχε τη πολιτική βούληση να πράξει».

Μεταξύ άλλων είπε: «Αυτή η οργή είναι που πολιόρκησε και πολιορκεί εκείνους που έβλεπαν στους συμμορίτες τα πολιτικά τους ξαδέλφια.

Εκείνους -τους συμβούλους του πρωθυπουργού που και μετά το έγκλημα προπαγάνδιζαν στις πρωινές εκπομπές των καναλιών, το ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής με την άθλια θεωρία των δύο άκρων. Εκείνους - τους ανθρώπους του κυρίου Σαμαρά που ακόμα και μετά το φόνο, καλόπιαναν σε τηλεοπτικές εκπομπές τον Κασιδιάρη και τους συνενόχους, καλώντας τους να ρίξουν λίγο τους τόνους! Εκείνους - τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του δηλαδή- που με την πολιτική της ακραίας βαρβαρότητας των μνημονίων και με την ανοχή στις ακραίες βαρβαρότητες της συμμορίας, έριξαν το κατάλληλο λίπασμα για να θεριέψει το Κακό, να διεισδύσει στο κράτος, να φωλιάσει στους μηχανισμούς καταστολής. Εκείνους -τα μεγάλα συμφέροντα και τα μεγάλα ονόματα- που χρηματοδότησαν, στήριξαν προπαγανδιστικά, εξωράισαν εξοργιστικά τη Χρυσή Αυγή, για να τη χρησιμοποιήσουν ως τάγμα μπράβων εναντίον του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς»

[...]

 «Ο Παύλος της ζωής και της δημιουργίας, του ονείρου και της αντίστασης έφυγε νωρίς, έφυγε περήφανος, έφυγε γιατί αγαπούσε τους ανθρώπους και δεν ανεχόταν αυτούς που μισούνε τους ανθρώπους, τους φασίστες. Η δολοφονία του Παύλου θα μείνει στην ιστορία, μαζί με αυτή του Πέτρουλα, του Λαμπράκη, του Τεμπονέρα. Γιατί το αίμα του έγινε ποτάμι που έπνιξε το νεοναζιστικό εξάμβλωμα.Και τώρα απειλεί να πνίξει και όσους το τάιζαν και το χάιδευαν. Όσους το έβαλαν στο σπίτι μας, με τις τηλεοράσεις και τις εφημερίδες τους όχι σαν τέρας, αλλά σαν χαριτωμένο κατοικίδιο»

[...]

«Αυτονόητα ερωτήματα για κάθε λογικό και αντικειμενικό πολίτη. Απολύτως αυτονόητα.Ποιος όμως να τα απαντήσει; Μήπως οι υποκριτές της κυβέρνησης, οι ακροδεξιοί σύμβουλοι του Μαξίμου που μέχρι πρότινος διέρρεαν στους δημοσιογράφους ότι στην ανάγκη ακόμα και θα συνεργαστούν μετεκλογικά με τη Χρυσή Αυγή; Μήπως οι τηλεοπτικοί βαστάζοι του μνημονίου, που στην απόγνωσή τους έψαχναν ανοιχτά μια "πιο σοβαρή Χρυσή Αυγή" για να συνεργαστεί μαζί της το κόμμα του κου Σαμαρά; Ή μήπως ο ίδιος ο κος Σαμαράς, που ακόμα και πριν λίγες μέρες στα εγκαίνια της ΔΕΘ, εξίσωνε τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή. Εξομοίωνε δηλαδή την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας με μια εγκληματική οργάνωση. Και, ταυτόχρονα, παραπονιόταν ότι οι νεοναζί καταγγέλλουν τις ακρότητες της Αριστεράς και απαντούν κι εκείνοι με ακρότητες».

[...]

«Η δικαιοσύνη του κυρίου Σαμαρά αντέχει τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Αντέχει τον περιορισμό ελευθεριών και δικαιωμάτων. Αντέχει τον αυταρχισμό και την καταστολή, τα στρατόπεδα για μετανάστες, την ανοχή στους ναζί... Όλα τα αντέχει. Αλλά δεν αντέχει τις εκλογές!»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ