- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αντιδράσεις κομμάτων και πολιτικών
Συμφωνούν στον απερίσπαστο ρόλο της Δικαιοσύνης
ΝΔ
«Η Δημοκρατία έχει θεσμούς προστασίας της. Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
Χρήστος Μαρκογιαννάκης: «Το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης είναι διαρκές και αυτόφωρο. Για τον επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης προβλέπεται βαρύτερη ποινή».
Σοφία Βούλτεψη: «Ελπίζω αυτή τη φορά ο κόσμος να καταλάβει ότι δεν έχει καμία σχέση η οικονομική καταστροφή που έχουμε υποστεί με το ναζισμό».
ΠΑΣΟΚ
«Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και έχει ως θεμελιώδες καθήκον την προστασία της Δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και της έννομης τάξης. Τη σεβόμαστε και τη στηρίζουμε στην άσκηση του θεσμικού της ρόλου. Το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρός του θέτουμε το ζήτημα της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και προτείνουμε την ενιαία στάση του Συνταγματικού Τόξου και την επιβολή της έννομης τάξης εδώ και μήνες. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι προφανές ότι ενεργοποίησε θεσμικά αντανακλαστικά που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τους νόμους».
ΣΥΡΙΖΑ
«Είχαμε εδώ και καιρό υπογραμμίσει την ανάγκη να βρεθούν ενώπιον του νόμου όσοι εμπλέκονται σε εγκληματικές δράσεις. Χωρίς άλλες καθυστερήσεις, με ψυχραιμία και με σεβασμό στο υπάρχον νομικό πλαίσιο η δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη στο έργο της ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες τόσο για την δολοφονία του Π. Φύσσα όσο και για μια σειρά άλλες εγκληματικές δράσεις».
Δ. Παπαδημούλης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ: «Αν μας άκουγαν νωρίτερα, ίσως να μην είχαμε φτάσει στη δολοφονία του Π. Φύσσα». Ο κυνοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να δεθεί καλά το κατηγορητήριο.
Ρένα Δούρου στο Twitter: «Είναι πολύ σημαντική μέρα από όλες τις απόψεις. Ψυχραιμία και υπομονή αναγκαίες. Κρίσιμος και ο τρόπος παρουσίασης των γεγονότων».
Πάνος Σκουρλέτης, «Είχαμε τονίσει εδώ και μέρες την ανάγκη να βρεθούν ενώπιον του νόμου όσοι εμπλέκονται σε εγκληματικές πράξεις. Νομίζω, ότι ο τρόπος αντιμετώπισης της ΧΑ θα είναι και το μέτρο της αξιολόγησης της δημοκρατίας μας».
ΔΗΜΑΡ
Φώτης Κουβέλης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega: «Ο εκφασισμός που αναπτύσσεται στην ελληνική κοινωνία επιβάλλει τη συμπαράταξη όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων».
Βασίλης Οικονόμου στο Twitter: «Με αποφασιστικότητα η δημοκρατία θα τσακίσει τους επίορκους. Ούτε ένα βήμα πίσω!»
ΚΚΕ
«Καμία ανοχή στους αδίστακτους νοσταλγούς του Χίτλερ. Η ιστορική πείρα έχει αποδείξει ότι τα ναζιστικά μορφώματα όπως η Χρυσή Αυγή είναι παιδιά του καπιταλισμού, το μακρύ χέρι του κεφαλαίου».
Ανεξάρτητοι Έλληνες
«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναμένουμε επίσημη ενημέρωση σε πολιτικό επίπεδο, η Δικαιοσύνη αποτελεί ανεξάρτητη εξουσία και πρέπει να κάνει το καθήκον της εφαρμόζοντας το νόμο, την εμπιστευόμαστε».
Οικολόγοι – Πράσινοι
«Οι συλλήψεις και η παραπομπή στη Δικαιοσύνη ήταν η μόνη νόμιμη αντίδραση που όφειλε να γίνει για να αρχίσει να αντιμετωπίζεται η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα, που εκφράστηκε με πλήθος αντιφασιστικών συλλαλητηρίων, εντεινόμενων μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα».
Δράση
«Οι αρχές επιτέλους αντιδρούν στην ποινική διάσταση των δραστηριοτήτων βουλευτών και μελών της οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Η δικαιοσύνη τώρα πρέπει να κάνει τη δουλειά της, απερίσπαστη από κάθε είδους σκοπιμότητες».
Λ.Χ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρέπεμψαν μάλιστα στη σημερινή συνέντευξη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών
Tο θέμα αυτό κυριάρχησε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων
Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορούμε να δημιουργούμε συνεχώς νέες δημοσιονομικές εξαιρέσεις»
Θερμό επεισόδιο on και off κάμερα
Τι αναφέρει ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος
Μια εμβληματική επένδυση με σημαντικό αποτύπωμα στην απασχόληση, την ελληνική οικονομία και την τοπική κοινωνία
Οι τελευταίες δηλώσεις του αμερικανού ΥΠΕΞ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
«Ο νόμος είναι σαφής, δεν περιορίζεται το συνέρχεσθαι σε καμία περίπτωση», τόνισε ωστόσο
Ζητά τη διαγραφή Κωνσταντόπουλου μετά από τηλεοπτική κόντρα
Συζητήθηκε επίσης η διαχείριση των δικτύων εκμετάλλευσης άτυπων μεταναστών
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το 1ο ΚΑΠΗ Ιλίου και συνομίλησε με πολίτες και προσωπικό
«Η λύση του στεγαστικού είναι να κάνουμε την Αθήνα μπετόν πάνω στο μπετόν;»
«Κινητήριος δύναμη της ανάπτυξης είναι κυρίως οι επενδύσεις»
Ο απολογισμός του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για την επίσκεψή του στην Αθήνα
Σε τεντωμένο σκοινί η κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Μετρήσιμα αποτελέσματα από τη μεταρρύθμιση του Δικαστικού Χάρτη -
Γιατί προχωρά σε έκτακτη πληρωμή ο ΟΠΕΚΑ
Ένα από τα βασικά μηνύματα της φετινής έρευνας είναι ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι προσαρμόζονται γρήγορα
Το κάλεσμα που απηύθυνε στους πολίτες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.