Μητσοτάκης για Τσίπρα: Μας υποχρέωσε αλλά δεν μας είπε τελικά πόσα μας χρέωσε
«Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων γνωρίζει ότι η κυβέρνηση πήρε από τους Έλληνες 10 και επιστρέφει 1»
Με το γνωστό λαϊκό τραγούδι του Στράτου Διονυσίου επέλεξε να σχολιάσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.
«Ο κ. Τσίπρας πήγε τη χώρα στο χείλος το γκρεμού, διέλυσε τις τράπεζες, επέβαλε capital controls και εξαπάτησε τους Έλληνες με ένα δημοψήφισμα-παρωδία. Και μετά υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο. Και επέβαλε 10 δις. πρόσθετα μέτρα. Όπως λέει και το λαϊκό τραγούδι μας υποχρέωσε αλλά δεν μας είπε τελικά πόσα μας χρέωσε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην απονομή των Βραβείων βιώσιμης καινοτόμου και υπεύθυνης επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό πως αφού φτωχοποίησε την μεσαία τάξη προχωρεί στη λογική των επιδομάτων και πως προσπαθεί να εξαπατήσει τους πολίτες. «Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων γνωρίζει ότι η κυβέρνηση πήρε από τους Έλληνες 10 και επιστρέφει 1. Διέλυσε τη μεσαία τάξη, κυνήγησε την επιχειρηματικότητα. Η οικονομία παραμένει καθηλωμένη. Επενδύσεις έχουν πιάσει πάτο, μισθοί μειώνονται, νέοι αναζητούν ελπίδα στο εξωτερικό» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας πως ο κ. Τσίπρας είναι ο μακροβιότερος και συνεπέστερος μνημονικός πρωθυπουργός.
«Ο κ. Τσίπρας μας είπε ότι μόλις τώρα συμπληρώνει 100 μέρες στην εξουσία. Γιατί για αυτόν ο χρόνος της διακυβέρνησης μετρά από τότε που δήθεν έβγαλε την χώρα από τα μνημόνια. Δηλαδή από την 21η Αυγούστου του 2018. Πρόκειται για μια πρωτοφανή ομολογία αποτυχίας και μια ακόμα χοντροκομμένη απόπειρα εξαπάτησης. Ξέραμε ότι η εξουσία είχε φθείρει τον ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται όμως ότι η αγωνία μπροστά στις εκλογές που έρχονται τους κάνει να θέλουν να μετρήσουν το χρόνο αλλιώς», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
«Ο κ. Τσίπρας είναι ήδη ο μακροβιότερος και ο συνεπέστερος μνημονιακός πρωθυπουργός. Δυστυχώς για την Ελλάδα, μετράει τέσσερα χρόνια στην κυβέρνηση. Όχι 100 μέρες. Τέσσερα χρόνια που οι πολίτες τα πλήρωσαν ακριβά – σε φτώχεια και φόρους – και γι’ αυτό δεν πρόκειται να τα ξεχάσουν. Όπως δεν ξεχνούν το μαύρο πρώτο επτάμηνο του 2015 και τα ψέματα που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία» τονισε και συνέχισε:
«Δέσμευσε τη χώρα σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Και υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια. Και μας κρατά σήμερα εκτός αγορών. Τώρα θέλει να ξεχάσουμε όλα όσα ζήσαμε. Δεν γίνεται. Ούτε έχει νόημα να υποτιμά την αντίληψη των πολιτών. Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων γνωρίζει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πήρε από τους Έλληνες 10 και τους επιστρέφει το ένα».
Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως οι Έλληνες αξίζουν καλύτερα και πως η Ελλάδα δεν πρέπει να ξαναμπεί στον φαύλο κύκλο μια πελατειακής πολιτικής που μοιράζει προσωρινή ανακούφιση την ίδια ώρα που πριονίζει το κλαδί που καθόμαστε όλοι.
«Η κυβέρνηση θέλει να καταδικάσει την κοινωνία σε φτωχοποίηση και εξάρτηση από επιδόματα. Το κεφάλαιο της παρακμής πρέπει να κλείσει. Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά με βιώσιμο τρόπο. Πρέπει να αλλάξει το κλίμα. Δεν φτάνουν τα επιδόματα, εμείς τα ψηφίζουμε γιατί ξέρουμε ότι οι συμπολίτες μας τα έχουν ανάγκη. Χρειάζεται μια κυβέρνηση που ξέρει που να πάει. Με μικρότερους φόρους, με μικρότερο και καλύτερο κράτος που θα λειτουργεί με αξιολόγηση και αξιοκρατία» είπε χαρακτηρίζοντας ως προϋπόθεση για να πάει η χώρα μπροστά την απομάκρυνση της κυβέρνησης αλλά και την υιοθέτηση ενός αναπτυξιακού μοντέλου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τη χρονιά που φεύγει ανέλαβε το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας και έγινε για πρώτη φορά μητέρα
Οι διευθύνσεις που δημιουργούνται
«Η πατρίδα απαιτεί Αλήθεια και κοινωνική δικαιοσύνη» σημειώνει ο πρώην πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός άκουσε τα κάλαντα από την Ένωση Λιοσιωτών Ιλίου και την Ένωση Ποντίων Γλυφάδας
Τα γεγονότα, οι συγκρούσεις και οι εξελίξεις που διαμόρφωσαν το πολιτικό σκηνικό και προετοιμάζουν το έδαφος για το 2026
«Κάθε φορά που βρισκόμαστε σε αυτό το γοητευτικό κατώφλι της νέας χρονιάς, αναπτερώνονται οι ελπίδες» το μήνυμα του ΠτΔ
Aυτό που ήταν προφανές έγινε πια και αποδεδειγμένο
Γιατί είναι αναγκαία η αναπροσαρμογή
Ποια πρόστιμα ακολουθούν
«Για 2η συνεχή χρονιά πετυχαίνουμε ρεκόρ απορροφητικότητας», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας
Οι ευχές της πρέσβειρας των ΗΠΑ για το νέο έτος
Καθώς η εταιρεία υλοποιεί ένα ανταποδοτικό επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 2,5 δισ. ευρώ
Πρέπει να πληρούνται όμως δύο βασικές προϋποθέσεις
Το σκηνικό παραμένει ρευστό ενόψει της πανελλαδικής σύσκεψης της Κυριακής
Σε εξέλιξη η δευτεροβάθμια δίκη των πρώην προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης Novartis
24ωρη λειτουργία θερμαινόμενης αίθουσας και τηλεφωνικής γραμμής – Ειδική μέριμνα για άστεγους και ευάλωτους
Τι ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.