Πολιτικη & Οικονομια

Κωνσταντινόπουλος: Για τα 50 εκ. ευρώ του Σόρος στην κυβέρνηση θα παρέμβει η Δικαιοσύνη;

«Πρώτοι εμείς ζητάμε διαφάνεια παντού, αλλά με πράξεις»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
konstantinopoulos.jpg
© EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τις καταγγελίες Καμμένου ότι η κυβέρνηση πήρε 50 εκατ. ευρώ από τον Τζόρτζ Σόρος ζήτησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ σημείωσε ότι η Δικαιοσύνη προφυλάκισε τον Γιάννο Παπαντωνίου για 2,4 εκατ. ευρώ και αναρωτήθηκε αν θα παρέμβει κάποιος για τα 50 εκατ. ευρώ που δήλωσε ο κ. Καμμένος πως πήρε η Κυβέρνηση από τον Τζ.Σόρος. «Πρώτοι εμείς ζητάμε διαφάνεια παντού – αλλά με πράξεις», τόνισε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.
 
«Το ΠΑΣΟΚ έχει μία ιστορία δεκαετιών. Εφάρμοσε μεγάλες μεταρρυθμίσεις, έκανε πολλά για τη χώρα. Έκανε και λάθη, για τα οποία δεν είμαι χαρούμενος. Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη – όταν ήρθε η υπόθεση Παπαντωνίου στη Βουλή, ήμαστε οι πρώτοι που είπαμε πως πρέπει να αποφανθεί η Δικαιοσύνη», δήλωσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος και τόνισε: «Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο ο Γ. Παπαντωνίου, είναι εκατομμύρια άνθρωποι. Είμαστε και όλοι εμείς, που μείναμε στο ΠΑΣΟΚ στα δύσκολα, ακόμη και όταν έπεσε στο 4%, όχι για καρέκλες και αξιώματα, αλλά για αρχές και αξίες. Και είμαι περήφανος γι’αυτό».

Συνεχίζοντας ο κ. Κωνσταντινόπουλος σημείωσε: «Όσοι έκλεψαν, εφόσον απεφάνθη η Δικαιοσύνη ότι έκλεψαν, είναι για μας πολιτικά ρεμάλια και υπάρχουν δυστυχώς τέτοιοι σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Στενοχωριέμαι για όσους πέρασαν από το χώρο μας. Όμως δείτε το παράδοξο: απολογούμαι εγώ σήμερα για τον κ. Παπαντωνίου επειδή ήταν ΠΑΣΟΚ, ενώ ο κ.Καψώχας που ήταν στενός του συνεργάτης όταν ήταν Υπουργός Άμυνας, κάνει σήμερα κυβερνητική προπαγάνδα στην ΕΡΤ και κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για την περίοδο εκείνη!».

Και κατέληξε: «Για εμάς η διαφάνεια είναι σε πρώτη προτεραιότητα. Διαφάνεια παντού, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις. Μετά από τα 2,4 εκ ευρώ του κ. Παπαντωνίου, θα παρέμβει ο Εισαγγελέας και για τα 50 εκ. ευρώ του Τζόρτζ Σόρος που είπε ο κ. Καμμένος ότι πήρε η Κυβέρνηση; Θα διερευνηθεί και η υπόθεση των 24,5 δις ευρώ που χάθηκαν από τις ελληνικές τράπεζες με τους χειρισμούς Τσίπρα-Καμμένου; Πόση διαφάνεια αντέχει η Κυβέρνηση;».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ