Πολιτικη & Οικονομια

Νίκος Παππάς: Αποκλείεται ο Κοτζιάς να γίνει ο «νέος Βαρουφάκης»

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει αντέξει πολλά περισσότερα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2537395.jpg
© Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Ο κ. Κοτζιάς σπανίως λέει ψέματα. Αποκλείεται να γίνει ο νέος Βαρουφάκης», απάντησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι ο παραιτηθείς υπουργός Εξωτερικών θα έχει την ίδια πορεία με τον πρώην υπουργό Οικονομικών.

Πάντως, στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση έχει αντέξει πολλά περισσότερα» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών δεν θα δημιουργήσει πολιτικές εξελίξεις.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 ο κ. Παππάς επισήμανε ότι υπάρχει η πλειοψηφία στη Βουλή και κανένας εκ των βουλευτών που συμμετέχουν στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν διατίθεται να ψηφίσει μια πρόταση μομφής από τη Νέα Δημοκρατία.

Καλούμενος να σχολιάσει τις αιτιάσεις ότι ο «Π. Καμμένος κρατά τον Πρωθυπουργό» ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής απάντησε ότι «αυτά είναι ενδεικτικά του επιπέδου ορισμένων». Όπως είπε, «ο Πρωθυπουργός έχει κάνει καθαρή τη θέση του και έχει την υποχρέωση να εξαντλεί τις δυνατότητες συγκρότησης πλειοψηφίας της Βουλής με αταλάντευτη γραμμή και στα οικονομικά και στα εξωτερικά ζητήματα».

Ο κ. Παππάς επανέλαβε ότι υπάρχει η θετική πλειοψηφία στη Βουλή για τη στήριξη της κυβέρνησης και της Συμφωνίας των Πρεσπών. Υπογράμμισε ακόμη ότι «η Ελλάδα δεσμεύεται σε ανώτατο επίπεδο από τη Συμφωνία των Πρεσπών» και ότι «η γραμμή για το Μακεδονικό δεν αλλάζει».

Σε ό,τι αφορά τα απόρρητα κονδύλια, ζήτησε «να διευρυνθεί ο κοινοβουλευτικός έλεγχος και να μη συζητιούνται με ανευθυνότητα στη δημόσια σφαίρα αυτά τα ζητήματα».

Δήλωσε ακόμη ότι δεν θα σχολιάσει δημοσίως τι έχει διαμειφθεί σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. «Αυτή τη στιγμή η διαχείριση των απορρήτων δαπανών από το ΥΠΕΞ γίνεται με τρόπο συμπαγή και ενδεδειγμένο και με τον έλεγχο της Βουλής, πέραν τούτου ουδέν» επανάλαβε, ενώ κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Μ. Σπυράκη για την επιστολή Κοτζιά, είπε ότι «η κ. Σπυράκη βρίσκεται σε απόγνωση δημιουργίας γεγονότων». «Ό,τι έγινε, έγινε υπό το φως του ηλίου και προχωράμε παρακάτω» συμπλήρωσε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ