- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Μητσοτάκης στο Bloomberg: Το Ελληνικό και οι Σκουριές θα ξεμπλοκάρουν εντός του 2019
«Αυτό είναι το μεγαλύτερο μας στοίχημα: να πείσουμε τους πάντες, τις αγορές, τους πιστωτές, τους επενδυτές και κυρίως τον ελληνικό λαό»
«Αυτό είναι το μεγαλύτερο μας στοίχημα: να πείσουμε τους πάντες, τις αγορές, τους πιστωτές, τους επενδυτές και κυρίως τον ελληνικό λαό. Να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη προς τη χώρα και τη νέα κυβέρνηση»
Συνέντευξη στο πρακτορείο Bloomberg παραχώρησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της σημερινής Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες και της συνάντησης που θα έχει με τον πρόεδρο της Κομισιόν κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
«Το Ελληνικό είναι η πιο εμβληματική επένδυση στη χώρα. Συμβολίζει τη νέα Αθήνα» τονίζει ο κ. Μητσοτάκης στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο και προαναγγέλλει ότι τα σημερινά εμπόδια θα ξεπεραστούν με αποφασιστικότητα και χωρίς καμία χρονοτριβή. Σε κάθε περίπτωση η επένδυση θα ξεκινήσει μέσα στο 2019. Κάτι ανάλογο δεσμεύεται και για τις Σκουριές υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι οι άδειες στην καναδική εταιρεία «θα εκδοθούν μέσα στον πρώτο μήνα» από την αλλαγή κυβέρνησης.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ευρύτερα η Νέα Δημοκρατία μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Περιγράφει ως κεντρικό του στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της χώρας διεθνώς, και τονίζει ότι αυτό θα γίνει και μέσα από ένα νέο και σταθερό φορολογικό σύστημα το οποίο θα στοχεύει στην προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων και πολλών θέσεων απασχόλησης.
«Αυτό είναι το μεγαλύτερο μας στοίχημα: να πείσουμε τους πάντες, τις αγορές, τους πιστωτές, τους επενδυτές και κυρίως τον ελληνικό λαό. Να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη προς τη χώρα και τη νέα κυβέρνηση» σημειώνει χαρακτηριστικά. «Θα κάνουμε τα πάντα για να τελειώνουμε οριστικά με την αντίληψη που υπάρχει σήμερα ότι η χώρα δεν μπορεί να αλλάξει».
Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας εξηγεί ότι ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί μέσα από μειώσεις φόρων, σε συνδυασμό με βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης και έλεγχο των δαπανών επισημαίνοντας ότι «η φορολογία είναι ένα επενδυτικό εργαλείο όταν συνδυάζεται με τη σωστή δημοσιονομική πολιτική».
Μιλώντας γενικότερα για το πολιτικό σύστημα της χώρας μας, ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία επέδειξε όχι μόνον συνέπεια, αλλά και αντοχή απέναντι στις συστηματικές επιθέσεις κατά των δημοκρατικών θεσμών από τις δυνάμεις του λαϊκισμού.
Ερωτηθείς για τις τράπεζες τονίζει ότι είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες, αλλά ότι χρειάζεται να κινηθούν με ταχύτητα για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων. Το μήνυμα που στέλνει είναι ότι θα στηρίξει τα πιστωτικά ιδρύματα για να λειτουργήσουν με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης προς τα νοικοκυριά που χτυπήθηκαν από την κρίση, αλλά και να αντιμετωπίσουν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές που εκμεταλλεύονται σήμερα τα κενά του συστήματος.
Σε ερώτηση, τέλος, για το αν η Ελλάδα κινδυνεύει με ένα νέο πρόγραμμα, ο ίδιος υπογραμμίζει με κατηγορηματικό τρόπο ότι θεωρεί αδιανόητη μια τέτοια εξέλιξη και ότι θα κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου η χώρα μας να μην ξαναδοκιμαστεί ποτέ από ένα νέο μνημόνιο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο
Η ανάρτηση με αφορμή το τουρκολιβυκό μνημόνιο και το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού
«Η απόφασή μου δεν έχει να κάνει με κάποια καρέκλα, όπως πιθανόν κάποιοι θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν», τονίζει
Αντιπαράθεση Σκέρτσου με την αντιπολίτευση
Τι αναφέρει η κοινή δήλωση
Με αφορμή τα χαμηλά νούμερα της «ΕΛΠΙΔΑΣ»
Στο επίκεντρο οι προοπτικές ανάπτυξης και η επέκταση του Μετρό προς τα δυτικά
«Στηρίζουμε τους εργαζόμενους με νέες δεξιότητες», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Διαφορετικές κατασκευές από τις εγκεκριμένες μελέτες
Τα βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για τον περιορισμό στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανηλίκους
Η ανεξάρτητη βουλευτής, που είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσχώρησε επίσημα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
«Ο διάλογος παραμένει ανοιχτός για όλους», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
«Δεν θα με φιμώσει ούτε ο κ. Λαζαρίδης ούτε κανένας άλλος» τονίζει η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ
Στο Πεκίνο η υπουργός Πολιτισμού
Στο 11th Financial Times Energy Transition Summit, ο εκτελεστικός πρόεδρος της METLEN
Η ανάρτησή του στο Χ μετά τα κλάματα της βουλεύτριας
«Καλό είναι όσοι μιλούν για εθνικές ήττες να είναι προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο εκφέρουν τον λόγο τους», τόνισε
«Την ευθύνη για τον βούρκο την έχει προσωπικά ο Μητσοτάκης» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη
Ποιες θέσεις καλύπτονται ακόμα και με απολυτήριο Δημοτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.