Μαρία Σπυράκη: ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα «πάνε μαζί ως το τέλος»
Το ερώτημα είναι αν μας αξίζει μια τέτοια κυβέρνηση, είπε η εκπρόσωπος της ΝΔ
Για μια εικόνα που εκπέμπει η κυβέρνηση συνολικά και η οποία προσβάλλει την πατρίδα μας και τους πολίτες, έκανε λόγο η Μαρία Σπυράκη.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6, η εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως «αυτοί θα πάνε μαζί ως το τέλος». «Είναι απολύτως εναρμονισμένοι σε αυτό. Το ερώτημα δεν είναι αυτό. Το ερώτημα είναι αν μας αξίζει μια τέτοια κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση ανυπόληπτη, μια κυβέρνηση που εξάγει αστάθεια, μια κυβέρνηση που εξάγει αβεβαιότητα, μια κυβέρνηση ό,τι να ‘ναι. Και εκεί είναι το ερώτημα. Και δεν θέλω να μπω στη συζήτηση για τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο γιατί, επαναλαμβάνω, ότι θεωρώ πως είναι απολύτως ταυτισμένοι. Όπως, κ. Πρετεντέρη, ο κ. Τσίπρας είναι απολύτως ταυτισμένος και με τον άλλο του βραχίονα, τον κ. Πολάκη», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενη στις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη, η κ. Σπυράκη επισήμανε πως η ΝΔ δεν απειλείται ούτε εκβιάζεται, τονίζοντας πως ο κ. Πολάκης όφειλε να γνωρίζει ως βουλευτής και ως υπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας ότι στη Δημοκρατία υπάρχει διάκριση των εξουσιών. «Το πρόβλημα είναι πολιτικό και είναι πρόβλημα του κ.Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας είναι ταυτισμένος με τον κ. Πολάκη. Και με αυτές τις απαράδεκτες, τις απολύτως καταδικαστέες εκφράσεις, αποδεικνύεται ότι δεν αντιλαμβάνεται ότι η εκτελεστική εξουσία δεν μπορεί να παρεμβαίνει στη δικαστική. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Αντιθέτως, είναι εξόχως προβληματικό υπουργός κυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απευθύνεται έτσι στη Δικαιοσύνη. Είναι εξόχως προβληματικό να δείχνει ότι προσπαθεί να παρέμβει στη Δικαιοσύνη. Πρόκειται για μια εντολή διαρκείας του κ. Τσίπρα, την οποία εκτελεί ο Πολάκης. Επιτρέψτε μου να πω ότι το project Πολάκης είναι project Τσίπρας», είπε κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως είναι αποφασισμένος να δημιουργήσει στην Ελλάδα μια κατάσταση που μοιάζει με καθεστώς.
Μάλιστα, έκανε λόγο για σχέδιο το οποίο δηλητηριάζει τη δημόσια ζωή, και το οποίο, όπως είπε, απευθύνεται προς τη Δικαιοσύνη. «Οι δικαστές μας ξέρουν. Υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, παντού. Και μου επιτρέπετε να παραφράσω τη φράση. Υπάρχουν δικαστές. Οι δικαστές ξέρουν. Οι δικαστές είναι ανεξάρτητοι. Οι δικαστές κάνουν τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα περιθώριο να απειλήσει, δεν έχει κανένα περιθώριο να εκβιάσει, δεν έχει κανένα περιθώριο να παρέμβει σε καμία άλλη εξουσία. Και αυτό το εγγυόμαστε ως ΝΔ. Διότι, από ένα σημείο και μετά, η κατάσταση φαίνεται πως είναι έτοιμη να ξεφύγει και είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας δίνει την απόλυτη κάλυψή του στον υπουργό του. Ποιος άλλος από εμάς στο πολιτικό σύστημα θα έβγαινε να έλεγε κάτι τέτοιο και δεν θα ήταν υπόλογος στην ηγεσία του κόμματός του;» διερωτήθηκε η Μαρία Σπυράκη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπόρεσαν να φτάσουν τα ραδιοϊσότοπα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι θεραπείες», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Στις 7 και 8 Φεβρουαρίου θα κριθεί η πορεία του Κινήματος Δημοκρατίας
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων
Τι αλλάζει στις μετακινήσεις
Ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας κάλεσε την αντιπολίτευση να μην αναπαράγει ψευδείς αναφορές για αστυνομική βία
Η συμπεριφορά αυτών που συμμετέχουν στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ζητούν κατώτερες εγγυημένες τιμές, ρεύμα στα 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ
«Δεν κλείνουμε τα μάτια μας απέναντι στα προβλήματα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Συνεκτικό σχέδιο κοινωνικής δικαιοσύνης και ανάπτυξης, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ
Ποιοι δικαιούνται το επίδομα
Η καταληκτική ημερομηνία και τα πρόστιμα
«Η φράση προέρχεται από τη γυναικεία εργατική τάξη της περιόδου του 50′ – 60′»
Στον ευρωπαϊκό μέσο όρο πλέον η Ελλάδα
Η αντίδραση του πρωθυπουργού μετά το «όχι» των αγροτών για συνάντηση τη Δευτέρα
Μαζί του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Με εορταστικό ωράριο κινείται η αγορά
Μια στιγμή αυτοπεποίθησης και θεσμικής κανονικότητας για τη χώρα
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του περιοδικού Grace
Οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.