- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σταύρος Θεοδωράκης: Να εφαρμόζεται ο νόμος και να τιμωρούνται όσοι κακοποιούν ζώα
Το «θέλω» του επικεφαλής του Ποταμιού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων
«Πρέπει όλοι οι δήμοι να αποκτήσουν ανθρώπινες εγκαταστάσεις για τα ζώα που μαζεύουν. Πρέπει οι τοπικές αρχές να μην κλείνουν τα μάτια στις καταγγελίες για κακοποίηση», είναι το μήνυμα-«θέλω» του Σταύρου Θοδωράκη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.
«Να εφαρμόζεται ο νόμος και να τιμωρούνται όσοι κακοποιούν ζώα, δικά τους ή ξένα», αναφέρει επίσης ο επικεφαλής του Ποταμιού με αφορμή την είδηση της άγριας κακοποίησης ζώου στην Κρήτη.
Σχολιάζοντάς την ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρει: «Η είδηση είναι χθεσινή (Τετάρτη 3 Οκτωβρίου). Σε ένα χωριό της Ελλάδας, κάποιος πυροβόλησε 5 φορές μία σκυλίτσα που ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Οι λεπτομέρειες είναι στενάχωρες, αλλά απαραίτητες. Το βαριά τραυματισμένο σκυλί πήγε και φώλιασε στην αυλή ενός σπιτιού. Το βρήκαν και το μετέφεραν σε έναν κτηνίατρο. Είχε αιμορραγία στη σπλήνα, ρήξη μήτρας και διάτρηση εντέρου και παρά τις προσπάθειες πέθανε μαζί με τα κουταβάκια της. "Ήλπιζα ότι ίσως τα καταφέρει» δήλωσε η πρόεδρος του τοπικού φιλοζωικού συλλόγου. «Όλοι είναι πολύ στεναχωρημένοι. Την ταΐζαν. Κανέναν δεν πείραζε. Κάποιος την πυροβόλησε στα χωράφια και η καημένη έτρεξε για βοήθεια εκεί που την τάιζαν. Εκεί τη βρήκαμε". Εξαίρεση; Δυστυχώς όχι.
Στα βουνά μας, στα νησιά, στα αγροκτήματα, στις γειτονιές βρίσκεις συνέχεια κακοποιημένα ζώα. Σκυλιά δεμένα σε σιδερένια βαρέλια που βράζουν από τον ήλιο και γάτες αόμματες από τα αεροβόλα. Μουλάρια και γαϊδούρια με δεμένα τα πόδια τους χιαστί για να μην μπορούν να πάνε μακριά. Αυτή είναι η τύχη των μεγάλων συμπολεμιστών των Ελλήνων. Γιατί πρέπει να ξέρουμε ότι στα βουνά της Μακεδονίας το ‘17-‘18 και στα βουνά της Ηπείρου το ’40 – ’41 οι παππούδες μας δεν θα τα κατάφερναν χωρίς τα μουλάρια τους. Και – τι ντροπή – πέρασαν πολλές δεκαετίες μέχρι να αποκτήσει η Ελλάδα τελευταία σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη, το 2012, έναν υποτυπώδη νόμο για την προστασία των ζώων. Φέτος η κυβέρνηση πήγε να τον βελτιώσει με ένα προχειρογράφημα που γρήγορα αποσύρθηκε μετά από διαμαρτυρίες.
Πρέπει, λοιπόν, επειγόντως όλοι οι δήμοι να αποκτήσουν ανθρώπινες εγκαταστάσεις για τα ζώα που μαζεύουν.
Πρέπει όλοι μας εκεί να πηγαίνουμε όταν θέλουμε να αποκτήσουμε ένα σκύλο ή μια γάτα.
Πρέπει να αξιοποιηθούν τα κονδύλια (και της Ε.Ε.) για προγράμματα στείρωσης αδέσποτων ζώων και δημιουργίας δημοτικών κτηνιατρείων.
Πρέπει οι τοπικές αρχές να μην κλείνουν τα μάτια στις καταγγελίες για κακοποίηση.
Να εφαρμόζεται ο νόμος και να τιμωρούνται όσοι κακοποιούν ζώα, δικά τους ή ξένα».
«Το Ποτάμι τον Σεπτέμβριο του ‘17 κατέθεσε στη Βουλή συνολική πρόταση για την προστασία των αδέσποτών γιατί εκτός από τους πιστολάδες που κάνουν σκοποβολή πάνω στους φίλους μας, υπάρχει και ο Μαχάτμα Γκάντι που λέει «ο πολιτισμός ενός έθνους διακρίνεται από τον τρόπο, με τον οποίο οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στα ζώα», καταλήγει ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Σημειώνεται ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης ανάρτησε σήμερα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μία φωτογραφία με τον σκύλο του τον Σήφη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής καταγγέλλει ότι διαγράφηκε επειδή «είπε την αλήθεια» για την ηγεσία
Ενισχύεται η ΝΔ, άνοδος και του ΠΑΣΟΚ, σταθερή η Πλεύση, καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ και αυξάνεται η δυσπιστία
Ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ σκοτώθηκε την πρώτη ημέρα του πολέμου μετά από αμερικανοισραηλινό βομβαρδισμό
Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγορεί τον βουλευτή Αρκαδίας ότι υπονομεύει το κόμμα και αποφεύγει την κριτική στην κυβέρνηση
Στο Μαξίμου η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Κομισιόν, με το επίκεντρο στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και δεξιότητες
«Οι προοπτικές για την ελληνική οικονομία παραμένουν θετικές», τόνισε ο Διοικητής της ΤτΕ
Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
Ο Δημήτρης Μέλισσας, Καθηγητής ΕΜΠ, γράφει για την προστασία του περιβάλλοντος, τον χωροταξικό σχεδιασμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη στην εποχή της κλιματικής κρίσης.
«Να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα αν παραταθεί η κρίση στο Ιράν» - Η συνέντευξη του πρωθυπουργού
Η ανακοίνωση του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών
Τι ισχύει με την προσαύξηση, ποιοι τη δικαιούνται
«Η Βουλγαρία δεν είναι απλά μια φίλη χώρα, αλλά ένας εταίρος», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας
«Αν χρειαστεί, έχουμε το οπλοστάσιο να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
Στόχος να διασφαλιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα
Περιμένουν για πάνω από δύο χρόνια την απόφαση έκδοσης
Παρεμβάσεις για την κυκλοφορία, την οδική ασφάλεια και την αστυνόμευση
«Δεν εκχωρούνται έτσι τα κυριαρχικά δικαιώματα» σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Τι δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους
Η απάντηση σε όσα είχε πει νωρίτερα ο πρώην πρωθυπουργός στη Βουλή
Η αναφορά στο Δόγμα «όπου φυσάει ο άνεμος»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.