- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Forbes: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στην Αμερική
Στη δημοσιότητα η λίστα του περιοδικού με τους 400 δισεκατομμυριούχους
Ο Τζεφ Μπέζος, CEO της Amazon, είναι και με τη βούλα του Forbes ο πλουσιότερος άνθρωπος στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα το οικονομικό περιοδικό, μη συνολική περιουσία του διαμορφώνεται στα 160 δισ. δολάρια. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Μπιλ Γκέιτς (Microsoft), με προσωπική περιουσία 97 δισ. δολάρια, ο οποίος όμως χάνει την πρωτιά έπειτα από 24 χρόνια.
Τρίτος έρχεται ο Γουόρεν Μπάφετ, με περιουσία ύψους 88,3 δισ. δολαρίων, ενώ ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ (Facebook) καταλαμβάνει την τέταρτη θέση με 61 δισ. δολάρια περιουσία. Την πεντάδα συμπληρώνει ο Λάρι Έλισον (Oracle), με περιουσία ύψους 58,4 δισ. δολαρίων.
Όσον αφορά στον Ντόναλντ Τραμπ, ο Αμερικανός πρόεδρος καταλαμβάνει την 259η θέση, με την περιουσία του να παραμένει αμετάβλητη (3,1 δισ. δολάρια εφέτος και πέρυσι).
Δύο ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από τη λίστα του Forbes με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους στην Αμερική για το 2018. Ειδικότερα:
- Η συνολική περιουσία τους αγγίζει το ποσό - ρεκόρ των 2,9 τρισ. δολάρια (σ.σ. 2,7 τρισ. δολάρια το 2017).
- Το ελάχιστο ποσό για την είσοδο στη λίστα ήταν το ιστορικό υψηλό των 2,1 δισ. δολάρια (σ.σ. από 2 δισ. δολάρια, το 2017). Ωστόσο, 204 Αμερικανοί με περιουσίες που αριθμούν τουλάχιστον 10 ψηφία, δεν κατάφεραν να μπουν στη λίστα, καθώς ο μέσος όρος όσων μπήκαν, διαμορφώθηκε στα 7,2 δισ. δολάρια (σ.σ. 6,7 δισ. δολάρια, το 2017).
«Βλέπουμε περισσότερους δισεκατομμυριούχους από ποτέ, εν μέρει λόγω της ισχυρής αγοράς μετοχών και της συνεχιζόμενης τεχνολογικής έκρηξης. Για πρώτη φορά, περισσότερο από το 1/3 των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων δεν κατάφεραν να μπουν στη λίστα των 400 πιο πλούσιων ανθρώπων στη χώρα» σχολίασαν οι Λουίζα Κρολ και Κέρι Ντόλαν, από τη Forbes Media.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ολόκληρη η ομιλία του - Η κρίση θεσμών και η ανάγκη νέου κοινωνικού συμβολαίου
Η ερώτηση – έκπληξη που τράβηξε το ενδιαφέρον σε νέα δημοσκόπηση
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.