Φώφη Γεννηματά από 83η ΔΕΘ: Ριζική αλλαγή πολιτικής για να έρθουν επενδύσεις (εικόνες)
«Το σχέδιο του Κινήματος Αλλαγής στηρίζεται στην ανάπτυξη και όχι την υπερφορολόγηση»
Συνάντηση με τη διοίκηση της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης είχε το απόγευμα της Κυριακής η Φώφη Γεννηματά.
Αμέσως μετά η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Εδώ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αναδεικνύεται η Ελλάδα που μπορεί και δημιουργεί. Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες της κρίσης οι ελληνικές επιχειρήσεις προχωρούν με στόχο την καινοτομία και την εξωστρέφεια.
Θέλω να συγχαρώ τη διοίκηση της έκθεσης για την δυναμική που έχουν δώσει, γιατί κατάφεραν να εξασφαλίσουν την παρουσία επιχειρήσεων κολοσσών από τις ΗΠΑ. Είναι τόσο σημαντικό και τόσο θετικό να συνυπάρχουν οι επιχειρήσεις αυτές, να συμμετέχουν στον ίδιο χώρο μαζί με τις ελληνικές επιχειρήσεις. Είναι μια πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία.
Για να μπορέσουμε όμως να προσελκύσουμε επενδύσεις και να έχει αποτέλεσμα όλη αυτή η προσπάθεια, χρειάζεται ριζική αλλαγή πολιτικής.
Χρειάζεται αλλαγή στο κράτος, αλλαγή στη φορολογία, ισχυρά κίνητρα στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες αλλά και στους νέους start upers που μας φιλοξενούν αυτή τη στιγμή στο περίπτερό τους, χρειάζεται να χτυπήσουμε την γραφειοκρατία.
Θέλω να πω δυο κουβέντες για αυτά τα νέα παιδιά, χιλιάδες νέα παιδιά, που τολμούν αυτήν τη στιγμή και επιχειρούν με επινοητικότητα, με εξυπνάδα, πάνω στην καινοτομία και στην τεχνολογία. Χτίζουν το μέλλον.
Αυτή είναι η νέα οικονομία που χρειαζόμαστε. Η πολιτεία και οι κοινωνικοί εταίροι πρέπει να σταθούν στο πλευρό τους έμπρακτα, όχι μόνο με λόγια. Αυτήν τη στιγμή είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας σε όλο τον κόσμο και μπορούν να προσελκύσουν σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα.
Το δικό μας σχέδιο, το σχέδιο του Κινήματος Αλλαγής, το σχέδιο Ελλάδα, στηρίζεται στην ανάπτυξη και όχι στην υπερφορολόγηση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.