- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κουβέλης για πυρκαγιές: Αντιλαμβάνομαι ότι έχει μαυρίσει η ζωή των ανθρώπων, αλλά βγαίνουμε από τα μνημόνια
«Έχουμε ένα τεράστιο γεγονός στις 21 Αυγούστου»
Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Φώτη Κουβέλη ο οποίος, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται τον πόνο που έχει προκληθεί από τις πυρκαγιές, αυτό ωστόσο δεν μπορεί να ακυρώνει την επιτυχία εξόδου της χώρας από τα μνημόνια στις 21 Αυγούστου.
Ειδικότερα, ο κ. Κουβέλης τοποθετήθηκε στην κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση με αφορμή την πυρκαγιά που κόστισε τη ζωή σε 91 ανθρώπους, λέγοντας: «Η ΝΔ θα εισπράξει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκει με τον αντιπολιτευτικό της λόγο. Ο τρόπος που αντιπολιτεύονται δεν είναι θεσμικός. Δεν αισθάνεται η Νέα Δημοκρατία την ανάγκη να μας πει τόσα χρόνια γιατί κυριάρχησε η αναρχία και οι λογικές του πελατειακού κράτους;».
Σε ερώτηση αναφορικά με τις ευθύνες της κυβέρνησης ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε: «Οι δικές μας ευθύνες τώρα κρίνονται στο εάν θα προωθήσουμε ή όχι τα μέτρα».
Συνεχίζοντας είπε: «Εγώ αντιλαμβάνομαι απόλυτα, έχει μαυρίσει η ζωή των ανθρώπων, όλων μας με αυτό που συνέβη στο Μάτι. Αλλά, ειλικρινά, δεν επιχειρώ να συμψηφίσω ή να αντιρροπήσω κάτι. Εδώ έχουμε ένα τεράστιο γεγονός στις 21 Αυγούστου. Η χώρα μετά από την περιπέτεια και την οδύνη των 8 μνημονιακών ετών εξέρχεται. (...) Όλα αυτά δεν είναι δυνατό ούτε κανείς να τα αποσιωπά ούτε να τα βάζει στο περιθώριο και να εκμεταλλεύεται -πάλι ο λόγος μου για την αντιπολίτευση- πολλές φορές με έναν απαράδεκτο έως χυδαίο τρόπο».
Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε πως εκλογές θα υπάρξουν τον Σεπτέμβριο 2019 και πως μέχρι τότε η κυβέρνηση έχει πολύ δρόμο ακόμη να διανύσει.
Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υπάρχει κάποια εξέλιξη αναφορικά με την κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας είπε: «Εξέλιξη για τους 2 έλληνες στρατιωτικούς δεν υπάρχει. Συνεχίζουμε τις πιέσεις και τις προσπάθειές μας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Δεν ξέρω πότε θα αποφυλακιστούν, αλλά η διεκδίκηση από την πλευρά μας είναι συνεχής. Ο Ερντογάν έχει εντάξει την κράτηση των στρατιωτικών στην εξωτερική του πολιτική».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τέλος στην εκκρεμότητα δεκαετιών βάζει νέα ρύθμιση της Σοφίας Ζαχαράκη - Ποιους αφορά η διαδικασία
Ο οίκος επιβεβαιώνει το αξιόχρεο αναγνωρίζοντας μεταρρυθμίσεις, ανάπτυξη και συνεχή αποκλιμάκωση του χρέους
Όσα πρέπει να προσέξουν μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων
«Πάρτι πάρτι στις 7 του Μάρτη». 22 και κάτι χρόνια πριν
50.000 Εβραίοι συμπολίτες μας στοιβάχτηκαν σε βαγόνια τρένων και οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα εξόντωσης
Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου
«Την ιστορία την γράφουν όσοι παίρνουν ξεκάθαρη θέση», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας
Ισχυρή και ανθεκτική η ελληνική οικονομία με ανάπτυξη κοντά στο 2%, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup
Όσοι λάβουν τέτοιο μήνυμα καλούνται να το διαγράψουν
Η απάντηση της υπουργού Πολιτισμού σε επίκαιρη ερώτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για πιθανή εμπλοκή κρατικών παραγόντων στις υποκλοπές
Δήλωση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ για την διαγραφή Κωνσταντινόπουλου
Η μαθηματική αλληλουχία της σκέψης που επιχειρεί να εξηγήσει το βαθύ περίλυπο ύφος του την ώρα που περπατά στο Σύνταγμα με το πορτρέτο του Χαμενεΐ.
Οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια
Ποιοι δικαιούνται ρύθμιση για πληρωμή έως 48 δόσεις
«Η παράδοση της έδρας από τον Κωνσταντινόπουλο είναι ένα δείγμα πολιτικής αξιοπρέπειας»
Η τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην έκτη εκδήλωση του κύκλου της σειράς «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα»
Ο Νικήτας Κακλαμάνης στέλνει τα πρακτικά της συνεδρίασης στην Επιτροπή Δεοντολογίας
«Είναι σκληρά μέτρα, αλλά δίκαια», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης
Οι κερδισμένοι και οι χαμένου του νέου τρόπου υπολογισμού του τελικού ποσού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.