Πολιτικη & Οικονομια

Προκλητική συνέντευξη Καμμένου στο BBC: Για την τραγωδία σε Μάτι και Νέο Βουτζά φταίνε οι κάτοικοι (video)

«Δεν υπήρχε καλύτερο σχέδιο, φταίνε τα αυθαίρετα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καμμένος στο BBC: Δεν υπήρχε καλύτερο σχέδιο, φθαίνε τα αυθαίρετα

Την ευθύνη για την τραγωδία στο Μάτι και τον Νέο Βουτζά όπου βρήκαν τραγικό θάνατο περισσότεροι από 80 άνθρωποι έπειτα από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τη Δευτέρα, 23 Ιουλίου, έριξε με συνέντευξή του στο βρετανικό δίκτυο BBC ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στον ανταποκριτή Γκάβιν Λι του βρετανικού δικτύου, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στο «έγκλημα» της αυθαίρετης δόμησης, που δεν άφησε ελεύθερη οδό διαφυγής, επιρρίπτοντας ευθύνες στους κατοίκους, τους οποίους κάλεσε να αντιληφθούν τον κίνδυνο από τα αυθαίρετα, και ισχυρίστηκε μάλιστα ότι το σχέδιο της κυβέρνησης δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο.

 «Η άναρχη δόμηση αποτελεί έγκλημα από το παρελθόν γιατί στο Μάτι και σε όλη την ακτογραμμή οικοδομήθηκαν οι περισσότερες κατοικίες χωρίς την απαραίτητη άδεια. Έχουν κάνει κατάληψη της ακτής χωρίς να εφαρμόζουν τους νόμους. Μετά από μία τέτοια τραγωδία είναι καιρός να καταλάβουν ότι είναι επικίνδυνο για αυτούς και τις οικογένειές τους να μην τηρούν τους νόμους και τους κανόνες» τόνισε.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, Γκάβιν Λι, για το αν υπήρξε άμεση ανταπόκριση του μηχανισμού, ο Πάνος Καμμένος απάντησε: «Δεν είμαι εγώ υπεύθυνος», υπογραμμίζοντας ότι η πυροσβεστική υπηρεσία είναι υπό την ευθύνη άλλου υπουργείου. 

«Στις 23 Ιουλίου η φωτιά ξεκίνησε από τα δυτικά της Αθήνας και όλες οι δυνάμεις ήταν εκεί. Στις 24 Ιουλίου γύρω στις 4 το απόγευμα μας ενημέρωσαν για τη φωτιά στην Πεντέλη. Μετακινήσαμε το 50% των δυνάμεων εκεί. Οι ένοπλες δυνάμεις ήταν σε ετοιμότητα από την πρώτη ημέρα. Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε το σχέδιο του ΝΑΤΟ. Δεν λειτουργούμε ανεξάρτητα από τις δυνάμεις της πολιτικής προστασίας», πρόσθεσε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ