- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αποστάσεις Βούτση από τα σενάρια περί εμπρησμού
Ο πρόεδρος της Βουλής, αν και υιοθέτησε τον όρο των ασύμμετρων απειλών, έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν εννοεί τους εμπρησμούς
Σαφείς αποστάσεις από τα σενάρια των ασύμμετρων απειλών με σχέδια εμπρησμών πήρε ο Νίκος Βούτσης σε ενημέρωση που παρείχε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, σπεύδοντας παράλληλα να τονίσει ότι η Βουλή θα παραμείνει ανοικτή προκειμένου να εγκρίνει έκτακτο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης που θα αφορά τις περιοχές και τους κατοίκους που επλήγησαν από τις καταστροφικές οπυρκαγιές σε Ανατολική και Δυτική Αττική.
Ο πρόεδρος της Βουλής, αν και υιοθέτησε τον όρο των ασύμμετρων απειλών, έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν εννοεί τους εμπρησμούς αλλά τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Τόνισε δε ότι για την ώρα δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών.
«Σήμερα είναι μια θλιβερή μέρα ανείπωτης καταστροφής στα όρια της εθνικής τραγωδίας. Είμαστε στη φάση της αποτίμησης, της καταγραφής και η όποια συνολική εκτίμηση θα γίνει από τη μεγάλη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξιμου. Ακόμα επιχειρούν όλες οι αρχές για να υπάρχει ακριβής εικόνα για τα θύματα» τόνισε ο κ. Βούτσης σε ενημέρωση που παρείχε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.
«Είχαμε μια τραγωδία σε έναν πυκνοκατοικημένο αστικό ιστό μέσα σε συνθήκες ασύμμετρης απειλής από μία πυρκαγιά η οποία από τους ανέμους για ένα μικρό χρονικό διάστημα διαμόρφωσαν το γνωστό σε όλους μας από προηγούμενες τραγωδίες, φαινόμενο του σίφωνα, ζωνών που λόγω διαφοράς πίεσης μεταφέρεται η πύρινη φλόγα για ένα μικρό χρονικό διάστημα σε μακρά απόσταση. Είναι η πρώτη φορά που σε έναν πυκνοκατοικημένο αστικό ιστό αυτό το φαινόμενο διαμορφώνει την εικόνα της απίστευτης τραγωδίας».
Σε άλλο σημείο διευκρίνισε πως «Ο όρος ασύμμετρη απειλή προς το παρόν αναφέρεται μόνο στο φυσικό φαινόμενο. Διαμορφώνει συνθήκες που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν όπως στο φαινόμενο του σίφωνα που σας περιέγραψα με τις πύρινες γλώσσες. Είναι σαφές ότι επειδή υπήρχε και το μέτωπο της Κινέτας διευκολύνθηκαν αυτά τα καιρικά φαινόμενα να έχουν την καταλυτική επίδραση στην τραγωδία». Αλλά και ότι: «Για άλλου τύπου ασύμμετρες απειλές αντιλαμβάνεστε ότι είναι υπεύθυνα τα όργανα που έχουν ήδη επιληφθεί. Κανείς προς ώρας δεν έχει ενδείξεις ότι πρόκειται για κάτι τέτοιο με την έννοια της υποβολιμιαίας δράσης. Δεν υπάρχει κάτι».
Πέραν όμως της ανάλυσης που έκανε για την εξέλιξη της πυρκαγιάς, ο πρόεδρος της Βουλής μίλησε και για τις ενέργειες που αφορούν το κοινοβούλιο.
«Η Βουλή λειτουργεί» είπε! «Η Βουλή εδώ και δεκαετίες σε όλες τις κρίσιμες στιγμές δεν αναστέλλει τη λειτουργία της, ακριβώς γιατί είναι το δημόσιο βήμα έτσι ώστε να υπάρχει δυνατότητα σε όλη αυτή τη φάση να μπορούν και οι πολιτικές δυνάμεις να απευθύνονται με στοιχεία και εκτιμήσεις. Το πένθος που μας διακατέχει δεν αναστέλλει τη λειτουργία της Βουλής».
Παράλληλα, ανέφερε ότι αύριο στις 10 το πρωί θα υπάρξει έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων προκειμένου να οργανωθεί κοινοβουλευτικά το νομοθετικό έργο που θα αφορά τις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θα κινηθώ δικαστικά για την προστασία της προσωπικότητάς μου», γράφει σε ανάρτησή του
«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αποσπασματικές λογικές», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής προτείνει το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη
Μενδώνη: «Η Ελλάδα χτίζει γέφυρες πολιτισμού στις Πρέσπες»
Στο Καστελλόριζο βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
Ανοίγει ο δρόμος για επενδύσεις 1 δισ. ευρώ
«Ήταν ταγμένος στην αποστολή του δημόσιου λειτουργού»
Η ημερομηνία που περιμένουν πώς και πώς οι καταναλωτές
«Δεν πρέπει η πορεία αυτή να σταματήσει»
Τα κρίσιμα ζητήματα για τα πανεπιστήμια που μπαίνουν στην ατζέντα
Αυξήσεις έως και 55% στην ενέργεια - Έντονες πιέσεις σε στέγαση, μεταφορές και υπηρεσίες
Η απόφαση για την ένταξή του στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας ελήφθη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Οι δικαιούχοι και τα ποσά που δίνονται
Γιατί τα λόγια του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στην Πνύκα δεν έχουν καμία σημασία
Ποιες μεταφορές μπαίνουν στο μικροσκόπιο της Εφορίας
Η απάντηση για τα σχόλια που δέχθηκε
Γιατί πληρώνονται αρκετά νωρίτερα
«Το καλώδιο μπορεί να προχωρήσει χωρίς καμία έκπτωση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα» - Όσα τόνισε ο πρωθυπουργός στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ
Η ομιλία του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα επαναφέρει το ερώτημα πώς μπορούν να συνυπάρξουν η στρατηγική ισχύς, η ελευθερία και οι δημοκρατικές αξίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.