- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αυγενάκης: Το Κράτος και η Δικαιοσύνη στην υπηρεσία της οικογένειας Τσίπρα
«Δεν υπάρχει ηθικό πλεονέκτημα. Υπάρχει αριστερή ανηθικότητα και πλεονεξία»
Για «πλαστογραφία από την οικογενειακή κατασκευαστική εταιρεία Τσίπρα», προκειμένου να της ανατεθεί δημόσιο έργο, αλλά και «ατιμωρησία που της εξασφάλισε η κυβέρνηση», κάνει λόγο ο Γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Βραδυνή της Κυριακής
Ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε πως «το Κράτος και η Δικαιοσύνη είναι στην υπηρεσία της οικογένειας Τσίπρα, αφού κατάφεραν να εξασφαλίσουν την ατιμωρησία με μια ρύθμιση, προκειμένου να πέσει στα μαλακά η πλαστογραφία της ασφαλιστικής ενημερότητας, με την οποία η οικογενειακή κατασκευαστική εταιρεία Τσίπρα πήρε δημόσιο έργο».
Κληθείς να σχολιάσει τις εκδηλώσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση στην Πνύκα, για την έξοδο από τα Μνημόνια, ο κ. Αυγενάκης σημείωσε: «Όσες αντιαισθητικές φιέστες απίθανης αφέλειας και αν διοργανώσει ο κ. Τσίπρας, η πραγματικότητα είναι σκληρή και αδυσώπητη. Η συμφωνία του κ. Τσίπρα απέχει πολύ, όχι μόνο από τις προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει, αλλά και από τις δεσμεύσεις που είχε εξασφαλίσει η Ελλάδα από τους εταίρους της από το 2012».
Για το ζήτημα της απέλασης των Ρώσων διπλωματών, άσκησε έντονη κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης, δηλώνοντας ότι: «Είναι απαράδεκτο για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, η κυβέρνηση να αρκείται σε διαρροές, όπως επίσης είναι ανήθικο να συσχετίζει την παράνομη δράση των Ρώσων διπλωματών με την καθολική αποδοκιμασία της συμφωνίας που υπέγραψαν οι κύριοι Τσίπρας και Ζάεφ», ενώ χαρακτήρισε ως «φαιδρό», τον ισχυρισμό της κυβέρνησης πως: «οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που μετείχαν και μετέχουν στα συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών έχουν τάχα υποκινηθεί ή και… πληρωθεί από σκοτεινά ρωσικά συμφέροντα».
Για τις φήμες, που θέλουν την κυβέρνηση να προσπαθήσει να επανακαταθέσει την απλή αναλογική εξασφαλίζοντας 200 ψήφους, ο Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε: «Η Κυβέρνηση έχει εισέλθει οριστικά στην τελευταία της περίοδο και την έχει μετατρέψει σε μία περίοδο θεσμικής χειραγώγησης και παράλληλα επιδίδεται σε τακτικούς ελιγμούς με όλη την κοινωνία απέναντι. Όμως αυτοί οι ελιγμοί, είναι ο θόρυβος πριν την ήττα».
Σε ερώτηση σχετικά με τη «Συμφωνία για το Σκοπιανό» και την πεποίθηση της κυβέρνησης ότι θα κυρωθεί από την ελληνική Βουλή με πάνω από 151 ψήφους, ο Γραμματέας της ΝΔ χαρακτήρισε την Συμφωνία των Πρεσπών, ως «μια μεγάλη εθνική οπισθοχώρηση», υπογραμμίζοντας: «Δε γνωρίζω εάν υπάρχουν υπόγειες συμφωνίες. Όλοι μας όμως, καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες φτηνών και εναλλασσόμενων παιχνιδιών της κυβερνητικής πλειοψηφίας και ωμών παιχνιδιών με τους θεσμούς».
Τέλος, για τις επερχόμενες εκλογές, είτε αυτές είναι εθνικές, είτε αυτοδιοικητικές, αλλά και τον βαθμό ετοιμότητας που παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία, ο κ. Αυγενάκης δήλωσε: «Όσες κάλπες και αν στήσει, όποτε και κι αν τις στήσει, οι πολίτες θα δείξουν στον κ. Τσίπρα τον δρόμο εξόδου από το Μαξίμου. Από όποιο μετερίζι και αν κληθεί ο καθείς μας να δώσει τη μάχη, η ΝΔ έχει αξιόμαχα αναχώματα στελεχιακού δυναμικού στα μετόπισθέν της και ο πάγκος της είναι γεμάτος από χρυσές εφεδρείες».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Πολάκης δεν θα παρέμενε ούτε λεπτό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους μέρα και νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας στο Reuters
«Προτεραιότητα η προστασία του Κυπριακού Ελληνισμού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Οι δύο πρόεδροι ζητούν επίσημη ενημέρωση και χάραξη της εθνικής γραμμής
«Η χώρα μας έχει εξελιχθεί σε πρωτοπόρο ως προς αυτά τα προγράμματα, ενώ ήμασταν ουραγοί», είπε ο πρωθυπουργός
Σε ετοιμότητα το ΥΠΕΞ για την επιστροφή των εγκλωβισμένων πολιτών μόλις ανοίξει ο εναέριος χώρος
Συζήτηση για Ιράν και Λίβανο με έμφαση στη σταθερότητα της περιοχής
«Ο homo economicus δεν είναι homo sapiens», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Εντός του 2026, 5.000 μόνιμες προσλήψεις και 3.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού
«Δεν θα εγκαταλείψουμε όσους θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Διαβεβαιώσεις για επάρκεια προϊόντων , με πάνω από 500 έλεγχους σε λίγα 24ωρα
Τι συζήτησαν οι δύο υπουργοί
Ποιοι εκπρόσωποι θα συμμετέχουν
«Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα - Αναγκαίο να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση»
Το χιουμοριστικό σχόλιο πριν το τετ α τετ
«Η στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο είναι διαρκής»
«Προτεραιότητα ο επαναπατρισμός των εγκλωβισμένων Ελλήνων»
Το δυστύχημα των Τεμπών και το «καπέλωμα» της συγκέντρωσης
Το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά τη συνάντησή του με τον Νίκο Χριστοδουλίδη
«Η Αθήνα αξίζει να ανθίζει, πέρα από πρόσωπα και θητείες»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.