- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Στις 12 Ιουλίου αποφασίζουν οι Ευρωπαίοι για μειώσεις στις συντάξεις και ΦΠΑ στα νησιά
Ετοιμάζεται κείμενο μεταμνημονιακών δεσμεύσεων
Κείμενο μεταμνημονιακών δεσμεύσεων ετοιμάζουν οι Ευρωπαίοι εταίροι που αναμένεται να παρουσιαστεί στο Eurogroup της 12ης Ιουλίου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», στο τραπέζι των συζητήσεων θα πέσουν οι διαφωνίες για το εάν πρόκειται να ισχύσουν οι ψηφισμένες περικοπές των συντάξεων.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στο Eurogroup θα συμφωνηθεί οριστική λίστα για την πρώτη μεταμνμονιακή αξιολόγηση από τους θεσμούς, ώστε να ενισχυθεί η προηγούμενη απόφαση για το χρέος. Τότε, θα κριθεί και η τύχη των συντάξεων καθώς στο προηγούμενο Eurgroup της 21ης Ιουνίου η κυβέρνηση κατέθεσε ένα γενικόλογο δισέλιδο κείμενο που μπήκε σαν παράρτημα του κοινού ανακοινωθέντος, περιλαμβάνοντας όμως μόνον ήσσονος σημασίας δεσμεύσεις (όπως ολοκλήρωση του Κτηματολογίου ως το 2020) χωρίς ρητή αναφορά στις περικοπές στις συντάξεις και στο αφορολόγητο.
Επίσης, στο πλαίσιο του Eurogroup θα συζητηθεί και η ανακοινωθείσα αναβολή για 6 μήνες των αυξήσεων ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Και αυτό γιατί αν και την ανακοίνωσε βαρύγδουπα ο Έλληνας πρωθυπουργός («για όσο διαρκεί η κρίση και για όσο είμαι πρωθυπουργός»), δεν υπάρχει σχετική απόφαση του Eurogroup ή της Συνόδου Κορυφής, για να ακυρωθεί μνημονιακό μέτρο που έχει ήδη συμφωνηθεί και ψηφιστεί.
Ωστόσο, ακόμα και αν θεωρηθεί μονομερής ενέργεια εκ μέρους της Κυβέρνησης, μάλλον αποκλείεται να υπάρξουν αντιδράσεις, τόσο για πολιτικούς λόγους, αλλά και επειδή αφορούν ευπαθείς κατοίκους νησιών που έχουν πληγεί από σεισμούς και μεταναστευτικό, ενώ και το δημοσιονομικό κόστος της παροχές θεωρείται αστείο (16 εκατομμύρια ευρώ όλα κι όλα για εφέτος).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουργού - Αναλύει τις διεθνείς προκλήσεις και τον ρόλο της Ελλάδας
Ο πλήρης σχεδιασμός για οικονομία, κράτος, κοινωνία και ανάπτυξη την επόμενη χρονιά
Το νέο νομοσχέδιο και το ζήτημα της τηλεθέασης
Το ΥΠΕΝ επεκτείνει τα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά, φοιτητές και κλειστά ακίνητα
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.