- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Μπουτάρης: Η συμφωνία των Πρεσπών θα φέρει καλά αποτελέσματα
«Αλλά πρέπει να εργαστούμε σκληρά με την Αθήνα και τα Σκόπια για να την εφαρμογή της και να αμβλύνουμε τα εθνικιστικά αισθήματα και στις δύο πλευρές»
«Πιστεύω ότι αυτή η συμφωνία θα φέρει καλά αποτελέσματα, αλλά πρέπει να εργαστούμε σκληρά με την Αθήνα και τα Σκόπια για να την εφαρμογή της και να αμβλύνουμε τα εθνικιστικά αισθήματα και στις δύο πλευρές» τονίζει, μιλώντας στους Financial Times, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.
Η λονδρέζικη εφημερίδα κάνει αφιέρωμα στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας, μεταξύ άλλων, βιογραφικά στοιχεία του Γιάννη Μπουτάρη. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «εξελέγη το 2011 ως ανεξάρτητος υποψήφιος με στόχο να δώσει νέα πνοή στην κληρονομιά της Θεσσαλονίκης και να την καταστήσει προορισμό για πολιτισμικό τουρισμό. Για πολλούς ψηφοφόρους, το όραμα του Μπουτάρη διάνοιξε δυνατότητες για μια εσωστρεφή πόλη ταραγμένη από την τοπική εθνικιστική πολιτική».
«Ό,τι κι αν έχω κάνει ως δήμαρχος έχει ενοχλήσει κάποιους πολίτες. Το σπίτι του Ατατούρκ είναι απλώς ένα παράδειγμα. Κατά τη γνώμη μου, η ιστορία είναι αυτή που έχει σημασία. Δεν μπορείς να χτίσεις το μέλλον μιας πόλης χωρίς να γνωρίζεις το παρελθόν της και να μοιράζεσαι την κληρονομιά σου, καλή ή κακή, είναι πολύ σημαντικό για τον τουρισμό» λέει ο Γιάννης Μουτάρης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.