- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μαραντζίδης: Τσάβες - Χρυσή Αυγή κοπιάρει ο Τσίπρας
Για τη διανομή τροφίμων στο λαό
Ο καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Νίκος Μαραντζίδης έγραψε στο fb:
«Ο Πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας ζήτησε μεγαλύτερη και ενεργότερη συμμετοχή στα δίκτυα και των μελών του κόμματος στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ που αντιμετωπίζουν την πείνα με διανομή τροφίμων. Μάλιστα συνέδεσε αυτό το γεγονός (στην ομιλία κλείσιμο) με το ΕΑΜ που μας έσωσε από την σκλαβιά και την πείνα, όπως είπε.
Δεν ξέρω γιατί πέρασε απαρατήρητο αλλά θεωρώ αυτήν την πρόταση πολύ πιο σοβαρή από τις προτάσεις για τον στρατό ή τις τράπεζες. Στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει να ανταγωνιστεί την Χρυσή Αυγή στο τομέα μιας ιδιόμορφης κοινωνικής πολιτικής όπου τα κόμματα θα διαμορφώνουν νέους είδους πελατείες και μάλιστα ανάμεσα στις κατηγορίες των πιο φτωχών και εξαθλιωμένων. Πρόκειται για μια άθλια πολιτική εκμαυλισμού των συνειδήσεων των πιο χαμηλών τάξεων της κοινωνίας.
Να με συγχωρείτε αλλά αν τα πολιτικά κόμματα θέλουν να προσφέρουν σε επίπεδο κοινωνικής πολιτικής ας καταθέσουν τα χρήματα σε κάποιο ίδρυμα ή φορέα και ας πηγαίνουν οι εθελοντές τους σε προϋπάρχουσες δομές κοινωνικής αλληλεγγύης.
Σε μένα είναι φανερό πως οι επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ αντιγράφουν το οργανωτικό μοντέλο Τσάβες για την κατάκτηση και διατήρηση της εξουσίας. Αυτό υπονοεί πως μια υποτιθέμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διαμορφώσει τις συνθήκες για να περάσουμε στο χώρο της γκρίζας ζώνης ανάμεσα στη δημοκρατία και τον μονοκομματικό αυταρχισμό της Λαϊκής Δημοκρατίας. Σε αυτήν την γκρίζα ζώνη δεν θα καταλυθούν οι θεσμοί της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας αλλά από πίσω θα μπορούν να συμβαίνουν πολλά. Αλλά για αυτό θα επανέλθω με κάτι αναλυτικότερο. Είμαι πολύ σοβαρό για να μην σκεφτούμε πάνω σε αυτό».
Μ.Φ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.