- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσίπρας: Με στεναχώρησε ο Γλέζος
«Στους ανθρώπους όμως που αγαπάς δεν κρατάς κακία»
Στεναχωρημένος από τις δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου, με τον τελευταίο να δηλώνει τη διαφωνία για την αυτοδιάλυση των συνιστωσών, δήλωσε πως νιώθει ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν εξεπλάγην από τον πυρήνα των απόψεων του Μανώλη, ενδεχομένως με τους υψηλούς του τόνους», ανέφερε και πρόσθεσε: ««Δεν θέλω να παριστάνω τον ανήξερο...Με στενοχώρησε η ομιλία του Μανώλη...Στους ανθρώπους που αγαπάς δεν κρατάς κακία μόνο στενοχωριέσαι. Δεν στενοχωρήθηκα για τις απόψεις, αλλά γιατί από αυτό το ιστορικό βήμα επέλεξε να μιλήσει ως εκπρόσωπος μιας συνιστώσας και όχι ως εκπρόσωπος μιας ιστορικής γενιάς αγώνων, αντίστασης, θυσιών».
Απαντώντας ακόμη στην κριτική περί τελεσιγράφων, επισήμανε: «Κανένα τελεσίγραφο, κανένας εκβιασμός. Φτιάχνουμε όλοι μαζί έναν φορέα δημοκρατικό, πλουραλιστικό, πολυτασικό».
«Δεν μπορούμε να ζητάμε από τον κόσμο να αλλάξει και εμείς να μένουμε ίδιοι. Τι θα πούμε σε αυτό τον κόσμο; Ότι ο νέος φορέας είναι ένα κόμμα με 14 καταστατικά και 14 προγράμματα; Ότι σε καλούμε να εμπιστευθείς ένα κόμμα, του οποίου τα όργανα δεν είναι δημοκρατικά εκλεγμένα;», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος του κόμματος είπε ότι η κάθε συνιστώσα θα μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργιά της μέσα στο πλαίσιο του ενιαίου κόμματος τηρώντας το καταστατικό. Μάλιστα πρόσθεσε πως αν υπάρχουν περιπτώσεις συνιστωσών που δεν τους καλύπτει πλήρως σε όλες τις θέσεις ο ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούν να διαφωνούν εντός του κομματικού πλαισίου, όπως θα τους δεσμεύει το καταστατικό.
Για όσες συνιστώσες δεν αυτοδιαλυθούν άμεσα έκανε λόγο για ένα εύλογο χρονικό διάστημα λίγων μηνών όπου θα τους δοθεί η άνεση να προχωρήσουν στην αυτοδιάλυση λύνοντας κάποια δικά τους τεχνικά θέματα.
Σήμερα και αύριο διεξάγονται οι κρίσιμες ψηφοφορίες στο ιδρυτικό του συνέδριο, με τις διαφωνίες για σημαντικά θέματα να εκδηλώνονται πλέον έντονα.
Η ψηφοφορία για το πώς θα εκλέγεται ο πρόεδρος θα γίνει σήμερα Σάββατο 13 Ιουλίου και εάν εγκριθεί η άποψη της ηγετικής ομάδας να αναδεικνύεται αυτός από το συνέδριο, τότε το σώμα θα κληθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου να ψηφίσει σχετικά.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα συστήματα που έχουν οι ελληνικές φρεγάτες
Συνεχής ενημέρωση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών από τον Γιώργο Γεραπετρίτη
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τις πρεσβείες και τα προξενεία για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Τι αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Βελτιώνονται οι υποδομές πρόσβασης για όσους επισκέπτες αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα
Σπεύδουν δύο ελληνικές φρεγάτες στην Κύπρο
Παρακαλούνται οι πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών
Το εθνικό πρόγραμμα υλοποιείται από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την UNICEF
Συνολικά 325 πλοία ελληνικών συμφερόντων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή
Πιο «ψύχραιμη» αντίδραση στην Ευρώπη
H Περιφέρεια υλοποιεί σειρά έργων υποδομής που ωφελούν περισσότερους από 600.000 κατοίκους
Παπαστεργίου: Στρατηγική επένδυση εθνικής σημασίας
Θυσιάζονται τα ψήγματα αλήθειας στον βωμό της υπεραπλούστευσης της πραγματικότητας
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Οι ανακοινώσεις των κομμάτων και το μήνυμα του πρωθυπουργού
«100% τηλεδιοίκηση το καλοκαίρι του 2026»
«Συνεχίζω τις επαφές με ηγέτες της περιοχής» τονίζει ο πρωθυπουργός
Αντίστροφη μέτρηση για αυξήσεις σε επιδόματα και κλαδικούς μισθούς
Σε μια δημοκρατία η εναλλαγή επιτυγχάνεται όταν πείθεις ότι μπορείς να κυβερνήσεις καλύτερα. Μέχρι στιγμής, ο καταγγελτικός λόγος, όσο έντονος κι αν είναι, δεν καταφέρνει αυτό το άλμα.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.