Πολιτικη & Οικονομια

Γεννηματά σε Γιούνκερ: Αποφασιστική συμβολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελάφρυνση του χρέους

Συνάντηση στις Βρυξέλλες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gennimata_giunker.jpg

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλόντ Γιούνκερ  στις Βρυξέλλες, από τον οποίο και ζήτησε την αποφασιστική συμβολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελάφρυνση του Δημοσίου χρέους της χώρας, σύμφωνα και με τις αποφάσεις του Eurogroup του 2012, «ώστε να διασφαλίσουμε την οριστική έξοδό μας από την κρίση και τα Μνημόνια» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μετά το τέλος της συνάντησης η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι «Μόνον έτσι θα δημιουργηθεί κλίμα ασφάλειας και σταθερότητας για την Ελλάδα, που θα οδηγήσει στην πυροδότηση της Ανάπτυξης και στο επενδυτικό σοκ που έχουμε ανάγκη.

Οι πολύχρονες θυσίες του Ελληνικού λαού πρέπει να δικαιωθούν. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος του Κινήματος Αλλαγής».

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης, μεταξύ άλλων, ο νέος προϋπολογισμός της Ε. Ε.

Η Φώφη  Γεννηματά ζήτησε περισσότερα κονδύλια για την κοινή αγροτική πολιτική (ΚΑΠ) και την πολιτική συνοχής καθώς και για την μετανάστευση, με ειδική μέριμνα για την Ελλάδα, ως χώρα υποδοχής.

Συζητήθηκαν επίσης ο ρόλος της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και το μέλλον της Ευρώπης ενόψει των ευρωεκλογών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο ευρωβουλευτής κ. Νίκος Ανδρουλάκης, το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής και πρώην ευρωβουλευτής κυρία Συλβάνα Ράπτη και το μέλος της κεντρικής επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής  καθηγητής κ. Π. Κ. Ιωακειμίδης.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ