Πολιτικη & Οικονομια

Μήνυμα στήριξης από Γιούνκερ στο Οικονομικό Φόρουμ στις Βρυξέλλες

Τόνισε την ελληνική πρόοοδο, αλλά απομένουν ακόμα πολλά να γίνουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
junker.jpg
©EUROKINISSI

Η Ελλάδα υπεραποδίδει στην επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων, τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο κ. Γιούνκερ  μιλώντας από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, εξήρε την πορεία της ελληνικής οικονομίας επισημαίνοντας ωστόσο ότι απομένουν ακόμα πολλά να γίνουν. Τόνισε πως πιστεύει στην επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος σύντομα και υπογράμμισε την αξιοσημείωτη πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη χώρα, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού. 

Μιλώντας για τη οικονομική και νομισματική ένωση, ο κ.Γιούνκερ είπε ότι θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τη δημιουργία του ενιαίου νομίσματος τονίζοντας ότι το ευρώ «δεν διαιρεί την Ευρώπη», αλλά την «προστατεύει». Επισήμανε πως το ευρώ δεν ενώνει μόνο τις ευρωπαϊκές οικονομίες, αλλά και τους Ευρωπαίους πολίτες, για να υπογραμμίσει ότι η οικονομία της ευρωζώνης αποτελεί το 85% της οικονομίας της ΕΕ.

Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της ΕΕ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε την ανάγκη να ολοκληρωθεί η οικονομική αρχιτεκτονική της ΟΝΕ και η τραπεζική ένωση. Παράλληλα, έδωσε έμφαση στην ψηφιακή ένωση και στην ανάγκη να εφαρμοστεί ο πυλώνας των κοινωνικών δικαιωμάτων ενώ σχετικά με την Ιταλία, ανέφερε ότι είναι μια χώρα η οποία αξίζει σεβασμό και εμπιστοσύνη, γιατί έχει κάνει πολλά για το χτίσιμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπληρώνοντας πως «η θέση της Ιταλίας είναι στην καρδιά της Ευρώπης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ