Πολιτικη & Οικονομια

ΝΔ: Απολύτως ψευδές από την πρώτη ως την τελευταία του λέξη το δημοσίευμα της FAZ

Απάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ndd.jpg
© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Απολύτως ψευδές  από την πρώτη ως την τελευταία του λέξη» χαρακτηρίζει η ΝΔ το ρεπορτάζ της FAZ στο οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να δεσμεύτηκε ότι «δεν θα ακυρώσει μία συμφωνία στο ονοματολογικό», αλλά και να παραδέχθηκε ότι «πρέπει να επιδείξει αντιπαλότητα, προκειμένου να μην χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του».

Απαντώντας στο Μέγαρο Μαξίμου, η ΝΔ τονίζει ότι «εν αντιθέσει με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά την ίδια ακριβώς γλώσσα και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό», και σημειώνει ότι «όπως ακριβώς η ΝΔ έθεσε προ των ευθυνών της την κυβέρνηση με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε, το ίδιο ακριβώς θα πράξει καταψηφίζοντας τη συμφωνία, όταν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος τη φέρουν προς επικύρωση στη Βουλή».

Η Πειραιώς εξαπολύει και επίθεση κατά του πρωθυπουργού για το γεγονός ότι «χαμογελούσε ακούγοντας τον κ. Ζάεφ να μιλά μπροστά του για Μακεδόνες, εννοώντας τους συμπατριώτες του. «Δεν μας εκπλήσσει το θράσος του κ. Τσίπρα να ζητάει και τα ρέστα από τη Νέα Δημοκρατία για την εθνικά επιζήμια  συμφωνία που υπέγραψε. Ούτε το γεγονός ότι χαμογελούσε, ακούγοντας τον κ. Ζάεφ να μιλά μπροστά του για Μακεδόνες, εννοώντας τους συμπατριώτες του. Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε αποδεχθεί και οι 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ φέρουν ακέραιη την ευθύνη για τη συμφωνία των Πρεσπών που ήδη παράγει τετελεσμένα», αναφέρει συγκεκριμένα η ΝΔ.

«Κατά τα λοιπά έχει ενδιαφέρον ότι το Μαξίμου στο non paper του θεωρεί δεδομένο ότι ο κ. Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός», αναφέρουν πηγές της Πειραιώς. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ