- CITY GUIDE
- PODCAST
-
26°
Ποσοστό 28,5% συγκεντρώνει η ΝΔ έναντι 27,5 του ΣΥΡΙΖΑ ενώ η Χρυσή Αυγή με 11% είναι σταθερά το τρίτο κόμμα στη δημοσκόπηση που διενήργησε η Public Issue για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού ΣΚΑΪ. Είναι η πρώτη δημοσκόπηση μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την τρικομματική κυβέρνηση και τον ανασχηματισμό των δύο (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ). Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 8%, 7% η ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ, και 3% η ΔΗΜΑΡ που είναι στο όριο για την είσοδό της στη Βουλή. Όλα τα υπόλοιπα κόμματα αθροίζουν ποσοστό της τάξεως του 8%.
Όσον αφορά την εκλογική επιρροή, η ΝΔ χάνει σε ένα μήνα μία ποσοστιαία μονάδα με 28,5% τον Ιούνιο του 2013 και 27,5% τον Ιούλιο του 2013, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερός στο 27,5%, το ΠΑΣΟΚ καταγράφει άνοδο 1,5% (από 6,5% στο 8%), οι ΑΝΕΛ σημειώνουν άνοδο 1% (από 6% τον Ιούνιο σε 7% τον Ιούλιο), η ΧΑ μείωση 0,5% (από 11,5% στο 11%), η ΔΗΜΑΡ πτώση 1,5% (από 4,5% στο 3%), το ΚΚΕ άνοδο 1 ποσοστιαίας μονάδας (από 6% στο 7%) και τα υπόλοιπα κόμματα καταγράφουν πτώση 0,5% (από 8,5% τον Ιούνιο στο 8% τον Ιούλιο). Η ΝΔ έχει κερδίσει σε εκτίμηση επιρροής 2,5% από το Σεπτέμβριο του 2012 ως τον Ιούλιο του 2013 (από 26% σε 28,5% με ανώτερο σημείο το 29,5% του Ιουνίου), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απολέσει το ίδιο χρονικό διάστημα 3%, (από 30,5% σε 27,5%). Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ συγκεντρώνει 53% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 34%. Το 30% θεωρεί ότι καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Αλέξης Τσίπρας, το 41% ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ κανένας από τους δυο το 27%. Το 34% θεωρεί ως καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα μια κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, το 23% μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και το 39% καμία από τις δύο. Η εντύπωση από τον ανασχηματισμό είναι αρνητική σε ποσοστό 52%, ουδέτερη σε 25%, και γενικά θετική σε ποσοστό 23%.
Λ.Χ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μενδώνη: «Η Ελλάδα χτίζει γέφυρες πολιτισμού στις Πρέσπες»
Στο Καστελλόριζο βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
Ανοίγει ο δρόμος για επενδύσεις 1 δισ. ευρώ
«Ήταν ταγμένος στην αποστολή του δημόσιου λειτουργού»
Η ημερομηνία που περιμένουν πώς και πώς οι καταναλωτές
«Δεν πρέπει η πορεία αυτή να σταματήσει»
Τα κρίσιμα ζητήματα για τα πανεπιστήμια που μπαίνουν στην ατζέντα
Αυξήσεις έως και 55% στην ενέργεια - Έντονες πιέσεις σε στέγαση, μεταφορές και υπηρεσίες
Η απόφαση για την ένταξή του στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας ελήφθη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Οι δικαιούχοι και τα ποσά που δίνονται
Γιατί τα λόγια του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στην Πνύκα δεν έχουν καμία σημασία
Ποιες μεταφορές μπαίνουν στο μικροσκόπιο της Εφορίας
Η απάντηση για τα σχόλια που δέχθηκε
Γιατί πληρώνονται αρκετά νωρίτερα
«Το καλώδιο μπορεί να προχωρήσει χωρίς καμία έκπτωση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα» - Όσα τόνισε ο πρωθυπουργός στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ
Η ομιλία του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα επαναφέρει το ερώτημα πώς μπορούν να συνυπάρξουν η στρατηγική ισχύς, η ελευθερία και οι δημοκρατικές αξίες
Η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ, που φέρνει στο προσκήνιο τον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας
Παρέπεμψαν μάλιστα στη σημερινή συνέντευξη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών
Tο θέμα αυτό κυριάρχησε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.