- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ξέσπασμα Παπανδρέου κατά Σαμαρά
Με αφορμή την επίσκεψη του Αντετοκούνμπο στο Μαξίμου
Δριμεία κριτική άσκησε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος υποδέχθηκε στο Μαξίμου τον 18χρονο μπασκετμπολίστα Γιάννη Αντετοκούνμπο ενώ το κόμμα του έχει ταχθεί κατά του νόμου για την ιθαγένεια.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον νεαρό Έλληνα διεθνή καλαθοσφαιριστή, Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες επιλέχθηκε στο νούμερο 15 της διαλογής παικτών του ΝΒΑ από τους Μιλγουόκι Μπακς.
Πέρα από τους συμβολισμούς όμως, οι κινήσεις αυτές απαιτούν και ουσιαστικό περιεχόμενο. Και αυτό, ο πρωθυπουργός και το κόμμα της ΝΔ, θα έπρεπε να το έχουν δείξει στηρίζοντας τον προοδευτικό νόμο 3838 της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την απόδοση της Ιθαγένειας.
Αντ’ αυτού, όχι μόνο εξέφρασαν την άρνησή τους ως αντιπολίτευση, αλλά και αργότερα, ως κυβέρνηση, διακήρυξαν την απόφασή τους για αλλαγή της ουσίας του σχετικού νόμου.
Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο αδερφός του, ανέμιζαν την Ελληνική Σημαία κατά την διάρκεια της σχετικής εκδήλωσης στις ΗΠΑ. Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο, με την στάση τους, μεγάλωσαν, δεν μίκρυναν την Ελλάδα και έδειξαν ότι δεν είναι το DNA, το χρώμα ή η καταγωγή που προσδιορίζουν την Ελληνικότητα.
Ας αποτελέσει η στάση τους, λοιπόν, δίδαγμα για όλους και βεβαίως, για τον πρωθυπουργό και το κόμμα της ΝΔ. Έχουν την δυνατότητα να δείξουν ότι το μήνυμα που εξέπεμψαν τα δύο αδέρφια από την άλλη άκρη της γης και το έλαβαν και το μετουσίωσαν σε στάση ζωής».
Λ.Χ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποδέχεστε όντως ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ο χρήσιμος ηλίθιος;
Η έμφαση να συνεχίσει να δίνεται σε μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις
«Ανάσα» για χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου
Στερείται λογικής η ταύτιση Τσίπρα-Μητσοτάκη
Η συγγνώμη του Κιέβου στην Αθήνα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Επί σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ
Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης
Το Σάββατο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - Χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα η Κουμουνδούρου
«Η Παιδεία, τα Πανεπιστήμια και η Δημοκρατία προχωρούν μπροστά με ιδέες και έργο. Όχι με τρικάκια», δήλωσε ο υφυπουργός
Έμφαση στις σχέσεις καλής γειτονίας και τήρησης του διεθνούς δικαίου
Αιχμές και για Τσίπρα στον οποίο καταλόγισε «απουσία ουσιαστικής αντιπολίτευσης το 2019-2023»
Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ο υπουργός Υγείας
Προληπτικές εξετάσεις και επισκέψεις σε σπίτια από γιατρούς και νοσηλευτές των ΚΟΜΥ
Τι είπε κατά την τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος
Προβλέπεται αύξηση έως 95% στους μισθούς Αρχιεπισκόπου και Μητροπολιτών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.