- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βρούτσης: 120.000 θέσεις εργασίας για νέους το 2014
Προσπάθεια άντλησης επιπλέον πόρων από το υπουργείο Εργασίας
Περισσότερες από 120.000 θέσεις εργασίας για νέους θα δημιουργηθούν έως το τέλος του 2014, υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, ο συνολικός αριθμός μπορεί να φθάσει τις 160.000 θέσεις εργασίας. Στο πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για 45.000 νέους έως 29 ετών», που ήδη υλοποιείται, θα προστεθούν τα προγράμματα για 75.000 νέους, που ξεκινούν στις αρχές του 2014, ενώ από τα 180 εκατ. ευρώ που εξασφάλισε η Ελλάδα από τα 6 δις του «Προγράμματος Εγγύησης για τους Νέους» θα προκύψουν νέα προγράμματα για επιπλέον 40.000 - 50.000 νέους ανέργους.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, ο κ. Βρούτσης εκτιμά ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο «συντελείται σταδιακά μια αλλαγή στο υπόδειγμα παρέμβασης στην αγορά εργασίας», καθώς όλοι κατανοούν ότι η νεανική ανεργία υπονομεύει την κοινωνική συνοχή και τις προσπάθειες για ανάπτυξη.
Ο υπουργός Εργασίας τονίζει, επίσης, ότι η Ελλάδα θα καταβάλει προσπάθειες για να αντλήσει επιπλέον πόρους, προκειμένου να ενισχυθούν οι περιοχές της χώρας στις οποίες η νεανική ανεργία υπερβαίνει το 50%.
Χαρακτηρίζει δε ως πολύ σημαντική, τη συνάντηση των ευρωπαίων υπουργών Εργασίας στο Βερολίνο την ερχόμενη Τρίτη και τονίζει ότι επικεφαλής της ελληνικής αποστολής θα είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Αναφέρεται τέλος στα θετικά στοιχεία που δίνει και αυτόν το μήνα το πληροφοριακό σύστημα Εργάνη και σημειώνει ότι η απόφαση της Συνόδου Κορυφής για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από αδιάθετους πόρους ύψους 150 δις θα δημιουργήσει ένα νέο περιβάλλον στην αγορά εργασίας.
Δ.Κ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποδέχεστε όντως ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ο χρήσιμος ηλίθιος;
Η έμφαση να συνεχίσει να δίνεται σε μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις
«Ανάσα» για χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου
Στερείται λογικής η ταύτιση Τσίπρα-Μητσοτάκη
Η συγγνώμη του Κιέβου στην Αθήνα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Επί σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ
Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης
Το Σάββατο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - Χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα η Κουμουνδούρου
«Η Παιδεία, τα Πανεπιστήμια και η Δημοκρατία προχωρούν μπροστά με ιδέες και έργο. Όχι με τρικάκια», δήλωσε ο υφυπουργός
Έμφαση στις σχέσεις καλής γειτονίας και τήρησης του διεθνούς δικαίου
Αιχμές και για Τσίπρα στον οποίο καταλόγισε «απουσία ουσιαστικής αντιπολίτευσης το 2019-2023»
Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ο υπουργός Υγείας
Προληπτικές εξετάσεις και επισκέψεις σε σπίτια από γιατρούς και νοσηλευτές των ΚΟΜΥ
Τι είπε κατά την τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος
Προβλέπεται αύξηση έως 95% στους μισθούς Αρχιεπισκόπου και Μητροπολιτών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.