- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αντιδράσεων συνέχεια από την αντιπολίτευση για τον Κριμιζή – Παππάς: Φταίνε τα μέσα της διαπλοκής
Δεν έχει κάτσει ακόμη ο κουρνιαχτός της τρανταχτής παραίτησης
Δεν έχει κάτσει ακόμη ο κουρνιαχτός της τρανταχτής παραίτησης του Σταμάτη Κριμιζή από την προεδρία του ΔΣ του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού.
Μιλώντας για την παραίτηση Κριμιζή από την προεδρία του ΕΛΔΟ, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς κατηγόρησε για ακόμη μία φορά τα ΜΜΕ. Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι οι καταγγελίες του καθηγητή δεν ήταν βαριές, όπως θέλησαν να τις παρουσιάσουν συγκεκριμένα ΜΜΕ τα οποία έθαψαν την επίσκεψη Γιούνκερ στην Αθήνα και προέβαλαν στις πρώτες ειδήσεις την παραίτηση του καθηγητή.
Ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι «ο κ. Κριμιζής στην επιστολή παραίτησής του είπε ότι δεν υπήρξε τίποτα κολάσιμο για τον ΕΛΔΟ, αλλά αυτή η δήλωση θάφτηκε, από αυτούς που έχουν καταπιεί τα σκάνδαλα της Novartis και των offshore». «Κάποιοι αισθάνονται ότι τελειώνουν τα βέλη στη φαρέτρα τους» σχολίασε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ υπογραμμίζοντας ότι ως υπουργείο αισθανόμαστε περήφανοι για το πρόγραμμα κατασκευής μικροδορυφόρων από εξαίρετους Έλληνες επιστήμονες, και καλώς η χώρα προσπαθεί η ίδια να γίνει παραγωγός των μικροδορυφόρων της για το δικό της πρόγραμμα, τόνισε.
Κλείνοντας ο υπουργός ανέφερε ότι σίγουρα ο κ. Κριμιζής στο μέλλον θα μπορέσει να βοηθήσει από άλλο πόστο τη χώρα του, και χαρακτήρισε το όλο ζήτημα της δορυφορικής πολιτικής πολύ σημαντικό το οποίο δεν χρίζει εύκολης κριτικής. Για τον νέο πρόεδρο του ΕΛΔΟ (σ.σ. τον Χριστόδουλο Πρωτοπαππά) ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε ότι έχει μακρά πορεία στον χώρο, προσθέτοντας ότι κάποιοι επαναφέρουν τη συζήτηση για τον ΕΛΔΟ τη στιγμή που, όταν υπήρχε η δημόσια συζήτηση για το αν θα έπρεπε η χώρα να διαθέτει ελληνικό διαστημικό οργανισμό, αυτοί αμφισβητούσαν αυτή την αναγκαιότητα. Εν προκειμένω μάλιστα, έκανε λόγο για «κριτική 24ωρου» από τη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.
«Προσπερνώντας τις φαιδρές αναρτήσεις του νέου διαστημικού πρόεδρου, ο κ. Παππάς οφείλει να απαντήσει σε δύο καίρια ερωτήματα. Γιατί διόρισε τον κ. Πρωτοπαπά αντί να προκηρύξει τη θέση, όπως προβλέπει ο νόμος που ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε; Υπάρχει ή δεν υπάρχει νομικό, αλλά και ηθικό ασυμβίβαστο λόγω της θέσης του κ. Πρωτοπαπά στην Hellas Sat;» σχολίασε η τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.
Από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Γραμματικάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89 σχολίασε: «Είναι ένα οδυνηρό πλήγμα για όλους μας. Θα έλεγα για δύο κατηγορίες, το επιστημονικό προσωπικό της Ελλάδος που αισθάνεται το ίδιο προσβεβλημένο από αυτή την συμπεριφορά της κρατικής εξουσίας αλλά και από τους νέους ανθρώπους. Ο Σταμάτης Κριμιζής είχε ιδιαίτερη έγνοια για τους νέους ανθρώπους και ήταν από τους λίγους που τους ενθάρρυναν να μείνουν στην Ελλάδα, να δοκιμάσουν, να προσπαθήσουν στην Ελλάδα. Μεγάλο πράγμα αυτό, ιδιαίτερα σε μια εποχής κρίσης και της διαρκούς απόγνωσης που ζούμε στην Ελλάδα. Υπήρχε ένας άνθρωπος που τους ενεθάρρυνε».
«Κυρίως η κρατική εξουσία, ο κ Παππάς, πρέπει να ζητήσουν συγνώμη και από τον ίδιο τον κ Κριμιζή και κυρίως από την νεολαία της χώρας. Λυπούμαι πάρα πολύ από αυτήν την εξέλιξη» πρόσθεσε.
Παράλληλα, επεσήμανε: «Δεν είναι η πρώτη φορά. Πριν δύο χρόνια μια λαμπρή ομάδα ελλήνων φοιτητών, που είχαν επιστρέψει στα συμβούλια των πανεπιστημίων, με προσβλητικό πάλι τρόπο υποχρεώθηκαν να αποχωρήσουν. Είχαν την χειρότερη συμπεριφορά από τον τότε υπουργό Παιδείας. Τους «απέλυσε» χωρίς καμία δικαιολογία. Δεν προχωράμε έτσι».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι νεότεροι ψηφοφόροι μπαίνουν στην εκλογική διαδικασία με διαφορετικές εμπειρίες, αξίες και τρόπους ενημέρωσης
Πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ΕΑΤ
Τέλος οι υπέρογκες επιβαρύνσεις για ασφαλιστική κάλυψη σε καταναλωτικά δάνεια
Απογοήτευση στον εμπορικό κόσμο, με τους καταναλωτές να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα
Αποτίμηση του κυβερνητικού έργου των τελευταίων 7 ετών και κριτική στην αντιπολίτευση
«Σχεδιάζουμε και εκτελούμε ένα πρόγραμμα πολιτισμού, με δύναμη βιώσιμης ανάπτυξης, εξωστρέφειας και συνεργασίας», τόνισε η υπουργός
Στο βίντεο με τη χρήση ΑΙ για animation, ο πρωθυπουργός περιγράφει όλα όσα πέτυχε η χώρα
Η λίστα περιλαμβάνει τρόφιμα, βασικά είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Ο υπουργός Επικρατείας παρέθεσε τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ
Για οργανωμένη και μετρήσιμη παρέμβαση, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η ΝΔ κάνει όλα όσα λέει και θα συνεχίσει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Κατέληξε οπαδός της πολιτικής Τσίπρα» απαντά το ΠΑΣΟΚ
«Με μεθοδική δουλειά, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής στη Δυτική Αττική», δήλωσε ο Περιφερειάρχης
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη τόνωση της απασχόλησης», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Στόχος να περιοριστούν οι έμμεσες επιπτώσεις του αυξημένου κόστους μεταφορών στην αγορά
Προθεσμία έως 6 Σεπτεμβρίου - Μισθός, πλήρης ασφάλιση και επιδόματα για νέους 15-29 ετών
«Αποκορύφωμα θράσους και έλλειψη επίγνωσης»
Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν τη διακρατική συμφωνία για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
«Έσχατο μέτρο οι συγχωνεύσεις σχολείων» σημειώνει η υπουργός Παιδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.