- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σιδηροδρομικές μίζες μέσω φορολογικών παραδείσων
315.000 ευρώ διοχετεύθηκαν από τη Γερμανία σε Έλληνες «αρμοδίους»
Οι «μίζες» των γερμανικών σιδηροδρόμων προς τους «αρμοδίους» για την επέκταση του αθηναϊκού μετρό δόθηκαν μέσω φορολογικών παραδείσων σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle. Ο Γερμανός δημοσιογράφος Κλάους Οττ, ο οποίος και έκανε το σχετικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, επικαλείται πηγές της εισαγγελίας της Φραγκφούρτης και αποκαλύπτει μέσω εταιρίας συμβούλων που εδρεύει σε φορολογικό παράδεισο.
«Σύμφωνα με την εισαγγελία της Φραγκφούρτης δόθηκαν χρήματα με τη βοήθεια εταιρίας στα νησιά της Μάγχης, συγκεκριμένα πρόκειται για εταιρία συμβούλων με έδρα τη νήσο Τζέρσεϊ. Τα χρήματα αυτά λοιπόν διοχετεύθηκαν στην Ελλάδα και με αυτά δωροδοκήθηκαν κάποιοι που ήταν αρμόδιοι για την κατασκευή της γραμμής μετρό από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της Αθήνας, προς το λιμάνι και προς την Κόρινθο», είπε ο Κλάους Οττ και διευκρίνισε ότι οι μίζες δεν δόθηκαν για τα ίδια τα έργα κατασκευής, αλλά για την παροχή υπηρεσιών συμβούλων. Ο δημοσιογράφος εξήγησε ότι «δεν γνωρίζει» να υπάρχουν επαφές με τις ελληνικές αρχές ή κάποιο αίτημα δικαστικής συνδρομής από την Αθήνα, χωρίς να θέλει και να αποκλείσει κάτι τέτοιο.
Λ.Χ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - Τον κατηγορεί για παρωχημένες αντιλήψεις
«Δεν πρέπει να χάσουμε το ραντεβού με την ιστορία!»
Η παρουσία Φαραντούρη, τα πρόσωπα της διεύρυνσης και τα χαμόγελα των βουλευτών
Διαδοχικές επαφές με Χαφτάρ και Τρίπολη - Μεταναστευτικό και θαλάσσιες ζώνες στο επίκεντρο
Νέα τιμολόγηση και ρυθμιστική σταθερότητα ενισχύουν τη στρατηγική σημασία του Διαδρόμου
Ισορροπία στα μέτρα στήριξης, με προσωρινές παρεμβάσεις με στόχευση σε ευάλωτους πολίτες
H πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας απάντησε στη δήλωση του κ. Φλωρίδη
Στο επίκεντρο του η ανθεκτικότητα των συνεταιρισμών
Ποιες είναι οι δύο επικρατέστερες ημερομηνίες
Πού μπαίνετε για να κάνετε την αίτηση
Ο Ισπανός πρωθυπουργός τονίζει την ανάγκη προοδευτικών κυβερνήσεων σε επιστολή του
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις αλβανικές αρχές, προκειμένου να συμμορφωθούν με τα ευρωπαϊκά προαπαιτούμενα» σημειώνει η Μάρτα Κος
21 χρόνια το δίκτυο παραμένει εξαιρετικά περιορισμένο
Πότε ξεκινά, ποια περίοδο καλύπτει
Η κρίσιμη ημερομηνία που καθορίζει το ύψος του τελικού ποσού
Τι να προσέξετε στις φορολογικές δηλώσεις
Τελευταίες πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.