- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κουβέλης: Είναι εύκολο ένα επεισόδιο σε αναχαίτιση να μετατραπεί σε θερμό
Τι είπε για την πρόκληση Γιλντιρίμ
Την εκτίμηση ότι ένα επεισόδιο σε αναχαίτιση μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε θερμό ανεξάρτητά από τη διάρκειά του εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης.
Όπως είπε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 αν και «εκτιμώ ότι το θερμό επεισόδιο δεν το επιλέγει η Τουρκία, ένα επεισόδιο σε αναχαίτιση μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε θερμό ανεξάρτητά από τη διάρκειά του. Περισσότερο στον αέρα και λιγότερο στη θάλασσα».
Όσον αφορά την πρόκληση Γιλιντιρίμ για το κατέβασμα ελληνικής σημαίας από βραχονησίδα, ο κ. Κουβέλης επέμεινε ότι «δεν έχει πέσει στην αντίληψη των δικών μας ραντάρ τέτοιο γεγονός σε αυτό που αναφέρεται ο κ. Γιλιντιρίμ».
«Δεν υπήρξε περιστατικό τουρκικής ακτοφυλακής ή ειδικών δυνάμεων να κατέβασαν τη σημαία. Η αφαίρεση σημαίας δεν προκύπτει από κατέβασμα ακτοφυλακής ή ειδικές δυνάμεις» επέμεινε ο κ. Κουβέλης.
«Βεβαιώνω, επίσης, ότι τα νησιά και οι βραχονησίδες παρακολουθούνται από τα ραντάρ μας» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.
Σύμφωνα με τον ίδιο «ο Ερντογάν θέλει να κάνει εξαγωγή συγκεκριμένων προβλημάτων στη χώρα του. Είχαμε το περιστατικό της Ρω όπου με μια εξαιρετική κίνηση το ελληνικό φυλάκιο έδιωξε το τουρκικό ελικόπτερο. Ίσως να ήθελαν με την "είδηση" αυτή (σ.σ. για το κατέβασμα της ελληνικής σημαίας από βραχονησίδα) να ισορροπήσουν αυτό που κατά τη γνώμη τους μπορεί να είναι αρνητικό γι' αυτούς».
Πρόκειται για «μια επιλογή κλιμακούμενης έντασης» και «αμήχανες εκδηλώσεις από την πλευρά της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής» συμπλήρωσε ο κ. Κουβέλης.
Τόνισε, ακόμα, ότι «οι αντοχές μας είναι καλές και μεγάλες. Χωρίς να μπαίνουμε στην κούρσα του ανταγωνισμού των εξοπλισμών οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν την αποφασιστικότητα να λειτουργήσουν αποτρεπτικά για όποιον θέλει να αμφισβητήσει τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα».
«Δεν μπορώ να κάνω εκτίμηση για το χρόνο επιστροφής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών»
Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας απέκλεισε το «οποιοδήποτε παζάρι» για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. «Η ελληνική δικαιοσύνη έκρινε και χορήγησε πολιτικό άσυλο στους 8 τούρκους στρατιωτικούς. Καμία σκέψη για ανταλλαγή και συμψηφισμό. Η δική μας πίεση για να επιστρέψουν οι δύο είναι επίμονη και οι πιέσεις σε διπλωματικό επίπεδο συνεχείς».
Ωστόσο είπε ότι «δεν μπορώ και δεν θέλω να κάνω εκτίμηση για το χρόνο επιστροφής των δύο στρατιωτικών γιατί δεν μπορώ να εκτιμήσω τη συμπεριφορά της Τουρκίας».
Χαρακτήρισε, επίσης, «απαράδεκτη και παράνομη» την καθυστέρηση για την έκδοση της απόφασης σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. «Κρατούνται χωρίς να έχει συνταχθεί κατηγορητήριο. Η χρονοτριβή που επιλέγεται από την τουρκική πολιτική ηγεσία εξυπηρετεί και την ένταξη αυτού του ζητήματος στην ένταση που επιδιώκει η Τουρκία» είπε ο κ. Κουβέλης και κατέληξε ότι «διεκδικώ να είναι όχι μακρύς ο χρόνος παραμονής των δύο Ελλήνων αξιωματικών στις φυλακές».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόταση για κοινό όριο ηλικίας και ευρωπαϊκή επαλήθευση και νέο πλαίσιο από το 2027
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για την άνοδο του Σουμάχερ
Ο δείκτης νομοθέτησης δείχνει βελτίωση, ωστόσο παραμένουν παθογένειες στις τροπολογίες
«Δείτε το και βγάλτε τα συμπεράσματά σας», γράφει ο υπουργός Υγείας
Η ΝΔ απαντά στον διχασμό - Με έργο, θεσμικότητα και αιχμές για το πολιτικό κλίμα
Συνεδρίαση τέλη Απριλίου εν μέσω πιέσεων – Ο Δ. Μαρκόπουλος αντικαθιστά τον Μ. Λαζαρίδη
Παρέμβαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
«Πραγματικά γελάω, γελάω μαζί σας με την απόλυτη ειρωνεία»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας συνέδεσε την κριτική της με το ζήτημα του κράτους δικαίου
Συνεχίζουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη οι οδηγοί
Τι ανέφερε το νέο ιατρικό ανακοινωθέν
Απέρριψε σενάρια για αποχώρηση από την ευρωπαϊκή εισαγγελία και ανέβασε τους τόνους για τις εκλογές
Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για υποκλοπές, Δικαιοσύνη και πολιτικές ευθύνες
Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή με αναφορές σε ΟΠΕΚΕΠΕ, Τέμπη και πολιτική πόλωση
Κατατέθηκε στη Βουλή σχέδιο νόμου για την εύρυθμη λειτουργία των αγορών
«Να παραιτηθεί ο αδύναμος, διαπλεκόμενος πρωθυπουργός»
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναμένεται να συναντηθεί με αξιωματούχους της KFOR
«Κλείδωσε» το άνοιγμα της πλατφόρμας
Για παραβίαση του Συντάγματος κάνει λόγο ο υπουργός Υγείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.