- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στο Ελσίνκι από σήμερα ο πρωθυπουργός, ακολουθεί ταξίδι στην Αυστρία
Ο Σαμαράς ρίχνει γέφυρες στους τελευταίους «σκληρούς» της ευρωζώνης
Στο Ελσίνκι θα βρίσκεται από σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης. Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί το μεσημέρι με τον Φινλανδό ομόλογό του Γίρκι Κατάινεν.
Αύριο θα μιλήσει στο οικονομικό φόρουμ που διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με θέμα «Από τη μεταρρύθμιση στην Ανάπτυξη - Οδικός Χάρτης για την Ευρώπη». Ο κ. Σαμαράς θα αναφερθεί στην εμπειρία της Ελλάδας και στην ανάγκη το δημοσιονομικό πρόγραμμα να συμπληρωθεί με αναπτυξιακές πολιτικές, για να βγει από την κρίση τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα επισημάνει ότι απαιτείται ιδιαίτερη μέριμνα για την αντιμετώπιση της ανεργίας που απειλεί την κοινωνική συνοχή των χωρών της ΕΕ και κυρίως του Νότου, όπου έχει προσλάβει τραγικές διαστάσεις.
Το φόρουμ είναι ενδεικτικό του γενικότερου προβληματισμού που υπάρχει στους κόλπους του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος και γενικότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα όρια της δημοσιονομικής σταθερότητας και της στροφής που ήδη συντελείται στην κατεύθυνση της ανάπτυξης.
Πέραν του Έλληνα Πρωθυπουργού στο φόρουμ συμμετέχουν επίσης οι πρωθυπουργοί της Ιρλανδίας Έντα Κένι, της Φινλανδίας Γίρκι Κατάινεν και της Λετονίας Βάλντις Ντομπρόβσκις.
Δ.Κ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αναφορά στη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα
Οι δηλώσεις για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
«Οι αριθμοί είναι χρήσιμοι μόνο όταν τους χρησιμοποιούμε για να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε την πραγματικότητα - όχι για να την παρερμηνεύσουμε» σημειώνει
«Δεν το είχα στο πρόγραμμα, αλλά...», έγραψε ο πρωθυπουργός
Η συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν και οι θεματικές
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έξι διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε ορίζοντα τριετίας
Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Όσα ανέφερε για τη δράση των ΚΟΜΥ
Πρωτοβουλία Μακρόν για τη διαστημική διακυβέρνηση, την ασφάλεια και την τεχνολογία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις για την πρόσβαση της Ελλάδας στον πηγαίο κώδικα του αμυντικού συστήματος
Στο επίκεντρο οι κανόνες για τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες
Η επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση και το παράδοξο της επίκλησης μιας πολιτικής ατζέντας
«Η σύγκλιση δεν μπορεί να είναι σύνθημα στα χείλη των δημαγωγών» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Τα νέα ποσά, οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες
Πλήρης αποκατάσταση ζημιών και διασφάλιση της ασφάλειας για την επανέναρξη μετροπόντικα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.