- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στάθης Παναγούλης: «Δεν θα συμμετάσχω στην ψηφοφορία για τη Novartis»
«Βασικός λόγος είναι ότι η δικογραφία στηρίζεται κατά κύριο λόγο - αν όχι αποκλειστικά - στις μαρτυρίες των τριών κεντρικών μασκοφόρων μαρτύρων»
Την πρόθεσή του να μη συμμετάσχει στην ψηφοφορία για την υπόθεση Novartis γνωστοποίησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης. Εξηγώντας ανέφερε: «Πρώτος και βασικός λόγος είναι ότι η δικογραφία στηρίζεται κατά κύριο λόγο - αν όχι αποκλειστικά - στις μαρτυρίες των τριών κεντρικών μασκοφόρων μαρτύρων, η ανωνυμία των οποίων κλονίζει την αξιοπιστία τους.
Δεύτερον, για τον λόγο ότι η πρόταση αυτή στηρίζεται στο ανίσχυρο και μη εφαρμοστέο, κατά τη γνώμη μου, άρθρο 86 του Συντάγματος, το οποίο, εδώ και χρόνια, εξασφαλίζει στους υπουργούς ειδική σύντομη παραγραφή των αδικημάτων τους και ένα προνομιακό καθεστώς αντιμετώπισής τους από τη Δικαιοσύνη.
Ο πολιτικός δεν είναι δικαστής. Η κρίση για την ενοχή ή την αθωότητα ανήκει στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Θα πρέπει να υπάρξει κοινή συμφωνία όλων των κομμάτων, ότι μέχρι την αναθεώρηση του άρθρου 86 παρ. 3 του Συντάγματος, την οποία έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, δεν θα εφαρμόζεται το άρθρο 86 του Συντάγματος, αλλά οι συνήθεις διατάξεις περί ποινικής ευθύνης και παραγραφής αδικημάτων και ότι υπουργοί και υφυπουργοί θα παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη, όπως οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες, προκειμένου να αποφεύγονται οι παραγραφές των αδικημάτων που ενδεχομένως έχουν τελέσει».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.