Πολιτικη & Οικονομια

Λαγκάρντ: Η Ελλάδα θα είναι υπό επιτήρηση και μετά το Μνημόνιο

Άσχετα αν πανηγυρίζει η κυβέρνηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
lagard_-_jacob_polackek.jpg
EUROKINISSI/ JACOB POLACKEK

«Υποθέτουμε ότι τον Αύγουστο θα ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα (Σ.Σ.Μνημόνιο). Μπορώ να καταλάβω ότι η ελληνική κυβέρνηση θα θέλει να το πανηγυρίσει αυτό, σαν χειραφέτησή της. Αλλά η χώρα θα συνεχίσει να είναι υπό επιτήρηση, πρέπει να συνεχίσει ν΄ ακολουθεί τους συμφωνημένους κανόνες».

Αυτό είπε η κ. Κριστίν Λαγκάρντ, γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου (ΔΝΤ) στην εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung», προλαβαίνοντας από τώρα τους μελλοντικούς πανηγυρισμούς.

Άλλα ουσιώδη:  

  • «Οι Ευρωπαίοι έχουν επενδύσει πολλά χρήματα στην Ελλάδα και επομένως  έχουν έννομο συμφέρον να συνεχίσει η Αθήνα τις μεταρρυθμίσεις και να κάνει όσα έχει υποσχεθεί»
  • Δε συμφωνώ ότι το ΔΝΤ δεν έχει συνεργαστεί καλά με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. «Δεν θα το έλεγα αυτό. Έχουμε συνεργαστεί πολύ καλά με την Ιρλανδία, την Πορτογαλία ή την Κύπρο. Στην Ελλάδα ήταν πιο δύσκολο, αλλά όλα είναι πιο δύσκολα εκεί»
  • Ας φτιάξει η ΕΕ ένα ευρωπαϊκό ΔΝΤ. «Γιατί όχι; Η κρίση έδειξε ότι η Ευρωζώνη χρειάζεται ένα μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων, ανεξάρτητο, σε πλήρη ετοιμότητα και με αυστηρούς κανόνες. Το πώς θα ονομάζεται αυτός ο μηχανισμός είναι δευτερεύον ζήτημα». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ