- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Βέμπερ: Πλήρη εμπιστοσύνη στον Μητσοτάκη για την ονομασία της ΠΓΔΜ (εικόνες)
Ευκαιρία για ολομέτωπη επίθεση από Μαξίμου και ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ στον πρόεδρο της ΝΔ
Την πλήρη εμπιστοσύνη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ, με σημερινή ανάρτησή του στο Twitter.
Συγκεκριμένα, στο tweet ο Γερμανός ευρωβουλευτής αναφέρει τα εξής: «Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στη ΝΔ, το φιλοευρωπαϊκό κόμμα της Ελλάδος και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ και να βάλει τάξη στον κυβερνητικό του συνασπισμό. Ο εταίρος του στην κυβέρνηση, κ. Καμμένος έχει ήδη απορρίψει όλες τις πιθανές λύσεις».
Η παρέμβαση Βέμπερ έγινε μετά τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ζοζέφ Ντολ για το Σκοπιανό. Μίλησε για «παράθυρο ευκαιρίας» μετά τη συνάντηση στο Νταβός.
Μαξίμου και ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΑ στην αντεπίθεση
Την ευκαιρία να ασκήσουν δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη άδραξε η κυβέρνηση αλλά και οι ευρωβουλευτές της μετά το Tweet του Μάνφερντ Βέμπερ.
«Ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να εξάγει την εσωτερική κρίση της ΝΔ για το ονοματολογικό, μέχρι και στο ΕΛΚ. Συγχαρητήρια», σχολίασε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάρτηση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ.
Τη σκυτάλη πήρε από το Μαξίμου ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανάρτηση στο Twitter έγραψε: «Να πάρει σαφή θέση σχετικά με το όνομα και τον αλυτρωτισμό της ΠΓΔΜ καλεί τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ».
Και συνέχισε: «Ο @ManfredWeber στηρίζει την ΝΔ κ τον @kmitsotakis κ όχι τον ΣΥΡΙΖΑ κ τον @atsipras. Λογικό. Για την ουσία όμως, το όνομα κ τον αλυτρωτισμό της ΠΓΔΜ, τι θέση παίρνει; Συμφωνεί με την δήλωση του επικεφαλής του ΕΛΚ η όχι; Χρωστά μια σαφή κ υπεύθυνη τοποθέτηση. Όχι απλά υπεκφυγές», κατέληξε ο κ. Παπαδημούλης.
Ακόμα πιο επιθετική η αντίδραση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου, ο οποίος υποστήριξε ότι πλέον δεν θα καλούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ούτε για παρατηρητή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μάλιστα, σχολίασε ότι στις «Βρυξέλλες τραβούν τα μαλλιά τους» με τη στάση της ΝΔ στο Σκοπιανό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.