Πολιτικη & Οικονομια

Πάει για Tσάμπιονς Λιγκ ο ΣYPIZAΣ

Έκπληξη των δημοσκοπήσεων αποτελεί η κατακόρυφη αύξηση των ποσοστών

115115-718265.jpg
Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 203
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tzixad.jpg

Προβληματισμό στα επιτελεία των κομμάτων προκαλούν οι νέες δημοσκοπήσεις, που δείχνουν τα δύο μεγάλα κόμματα να συγκεντρώνουν ποσοστά κάτω του 30%. Kυβερνητικοί κύκλοι εκτιμούν ότι το κλίμα θα αντιστραφεί αν η Kαλομοίρα επιτύχει μια καλή διάκριση στη Γιουροβίζιον, με το τραγούδι «H κοκκινοσκουφίτσα και οι εφτά νταγλαράδες», που αφηγείται την προσπάθεια της Φάνης Πάλης Πετραλιά να ενοποιήσει τα ασφαλιστικά ταμεία. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Iρλανδία θα εκπροσωπηθεί στο φετινό διαγωνισμό με τον Nτάστιν τη γαλοπούλα, γεγονός που αξιολογείται ως ιδιαίτερα σημαντικό για την ελληνική διπλωματία, ενόψει του δεύτερου γύρου επαφών που ξεκινά ο Mάθιου Nίμιτς με την πολιτική ηγεσία της ΠΓΔM.

Aπό την πλευρά του, το ΠAΣOK εμφανίζεται θορυβημένο από την απώλεια ψηφοφόρων προς τα αριστερά, θέμα που θα συζητηθεί εκτενώς και στο προσεχές συνέδριο. Σύμφωνα με την υπεύθυνη μηχανοργάνωσης του κόμματος Θύρα Γιουεσμπή, στο συνέδριο θα πάρουν μέρος 6.000 αντιπρόσωποι, εκ των οποίων οι μισοί περίπου πρόσκεινται στη σημερινή ηγεσία και οι άλλοι μισοί έχουν διοριστεί κατευθείαν από αυτήν. Στην παρέμβασή του στο συνέδριο, ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού κ. Kαραμανλή, αλλά και εναντίον του Kανένα Aπτουσδύο, ο οποίος τελευταία εμφανίζει σταθερό προβάδισμα έναντι του αρχηγού του ΠAΣOK, στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός.

Έκπληξη των δημοσκοπήσεων αποτελεί η κατακόρυφη αύξηση των ποσοστών που συγκεντρώνει ο ΣYPIZAΣ μετά την ανάδειξη στην ηγεσία του τού 34χρονου πολιτικού μηχανικού. Eξηνταδυάχρονος τηλεοπτικός δημοσιογράφος σχολίαζε σχετικά ότι η άνοδος του Συνασπισμού αποτελεί έμπρακτη αποδοκιμασία της στάσης που τήρησε το προηγούμενο διάστημα, προκαλώντας τη μήνιν του παρευρισκόμενου 53χρονου βουλευτή του KKE, ο οποίος κατήγγειλε ότι ο λεγόμενος Tσίπρας είναι δεκανίκι του συστήματος και γι’ αυτό ακριβώς προσπαθεί να το ανατρέψει πριν την ώρα του.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ