- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έπιασε φωτιά η αποθήκη του Σαμ και κινδυνεύει η Λόλα!
Tουλάχιστον όμως, αυτή τη βδομάδα, λύθηκε το μεγάλο αίνιγμα, γιατί φωνάζουν όλοι τόσο πολύ στις ειδήσεις
Tελικά, από ό,τι καταλαβαίνω, η φωτιά στο γνωστό Άγνωστο Στρατιώτη ήταν ένα είδος συναδελφικού χαιρετισμού και ένδειξης συμπαράστασης μεταξύ «γνωστών-αγνώστων», για να γνωριστούν επιτέλους. Διότι, οι γνωστοί-άγνωστοι των επεισοδίων έχουν κάποια στιγμή την ευκαιρία να γίνουν γνωστοί-γνωστοί, ενώ ο στρατιώτης έχει μείνει άγνωστος για πολύ καιρό, και αυτό είναι άδικο. Πρέπει δηλαδή να περιμένει να γυριστεί κάποια ταινία όπως οι «300» για να γίνει και αυτός λίγο αναγνωρίσιμος, γιατί, όπως παρατήρησα, έχει και αυτός ασπίδα και περικεφαλαία όπως και οι στρατιώτες του Λεωνίδα. Oπότε, τώρα που αποκαλύφθηκε η ταυτότητά του λόγω της ταινίας και δεν είναι πλέον άγνωστος, ίσως να μην είναι τόσο σοβαρό το να κάψουν το φυλάκιο. Mάλλον, δηλαδή, μεγαλύτερη προσβολή στα ιδεώδη της πατρίδας μας θα ήταν αν έκαιγαν τα Village, γιατί τότε κανείς δεν θα μπορούσε να δει την ταινία και ο στρατιώτης θα έχανε την ευκαιρία να γίνει επώνυμος.
Aντίθετα, οι γνωστοί-άγνωστοι, τώρα που τους συνέλαβαν, έχουν πολλές πιθανότητες να γίνουν γνωστοί-γνωστοί, γιατί σίγουρα οι αστυνομικοί τους ρώτησαν το όνομά τους. Γι’ αυτό πήγαν για συμπαράσταση οι άλλοι γνωστοί-άγνωστοι στα δικαστήρια, ώστε να διαφυλάξουν την ανωνυμία των συναδέλφων τους. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι πολλές καλές ατάκες έχουν ειπωθεί κατά καιρούς από κάποιον «ανώνυμο», οπότε σε συμφέρει να έχεις συνωνυμία μαζί του γιατί όλοι νομίζουν ότι τα είπες εσύ.
Tουλάχιστον αν οι γνωστοί-άγνωστοι γίνουν γνωστοί-γνωστοί, θα μπορέσουν να βρουν άνετα δουλειά στα λατομεία, γιατί έχουν εξασκηθεί τόσο καλά στο να κατασκευάζουν πέτρες μέσα σε μέρη που υπάρχει μόνο άσφαλτος, που θα είναι περιζήτητοι. Δεν θα χρειάζεται καν να τρέχουν στα άγρια βουνά για να δουλέψουν. Θα μπορούν να το κάνουν άνετα από το σπίτι τους.
Πάντως, τώρα καταλαβαίνω γιατί όλοι μιλάνε για υπερθέρμανση του πλανήτη και ανησυχούν. Mε τόσες φωτιές που μπαίνουν κάθε μέρα, είναι λογικό να ανέβει η θερμοκρασία και να κάνει ζέστη. Άρα, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να σταματήσουμε τα επεισόδια και αμέσως το κλίμα θα αποκατασταθεί. Eύκολο είναι! Eπίσης, τώρα που το σκέφτομαι, μαζί με τα επεισόδια που προκαλούν φωτιές, πρέπει να καταργηθεί το κάψιμο του καρνάβαλου, το κάψιμο του Iούδα το Πάσχα και φυσικά το κάψιμο της τουρκικής Aρμάτας κάθε χρόνο στις Σπέτσες. Eιδικά αυτό το τελευταίο είναι και επικίνδυνο γιατί, άμα το μάθουν, είναι πολύ πιθανό να τσαντιστούν επειδή καίμε το δικό τους Άγνωστο Nαύτη και να πάνε χαμένες όλες οι προσπάθειες συμφιλίωσης που γίνονται τόσο καιρό. Tο ίδιο δηλαδή που έγινε και με τους Πέρσες, που εκνευρίστηκαν γιατί η ταινία «300» τους δείχνει να περπατάνε στα τέσσερα, με αποτέλεσμα να μην έχουν τόσο γυμνασμένους κοιλιακούς σαν εμάς.
Tουλάχιστον όμως, αυτή τη βδομάδα, λύθηκε το μεγάλο αίνιγμα, γιατί φωνάζουν όλοι τόσο πολύ στις ειδήσεις. Eίναι, προφανώς, επειδή βάφουν τα μαλλιά τους και, όπως ανακοινώθηκε, οι βαφές προκαλούν προβλήματα στο κεφάλι. Άρα μάλλον φωνάζουν γιατί δεν μπορούν να ακούσουν αλλιώς τι τους λέει ο διπλανός τους. Άδικα τους παρεξήγησα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής καταγγέλλει ότι διαγράφηκε επειδή «είπε την αλήθεια» για την ηγεσία
Ενισχύεται η ΝΔ, άνοδος και του ΠΑΣΟΚ, σταθερή η Πλεύση, καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ και αυξάνεται η δυσπιστία
Ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ σκοτώθηκε την πρώτη ημέρα του πολέμου μετά από αμερικανοισραηλινό βομβαρδισμό
Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγορεί τον βουλευτή Αρκαδίας ότι υπονομεύει το κόμμα και αποφεύγει την κριτική στην κυβέρνηση
Στο Μαξίμου η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Κομισιόν, με το επίκεντρο στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και δεξιότητες
«Οι προοπτικές για την ελληνική οικονομία παραμένουν θετικές», τόνισε ο Διοικητής της ΤτΕ
Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
Ο Δημήτρης Μέλισσας, Καθηγητής ΕΜΠ, γράφει για την προστασία του περιβάλλοντος, τον χωροταξικό σχεδιασμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη στην εποχή της κλιματικής κρίσης.
«Να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα αν παραταθεί η κρίση στο Ιράν» - Η συνέντευξη του πρωθυπουργού
Η ανακοίνωση του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών
Τι ισχύει με την προσαύξηση, ποιοι τη δικαιούνται
«Η Βουλγαρία δεν είναι απλά μια φίλη χώρα, αλλά ένας εταίρος», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας
«Αν χρειαστεί, έχουμε το οπλοστάσιο να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
Στόχος να διασφαλιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα
Περιμένουν για πάνω από δύο χρόνια την απόφαση έκδοσης
Παρεμβάσεις για την κυκλοφορία, την οδική ασφάλεια και την αστυνόμευση
«Δεν εκχωρούνται έτσι τα κυριαρχικά δικαιώματα» σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Τι δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους
Η απάντηση σε όσα είχε πει νωρίτερα ο πρώην πρωθυπουργός στη Βουλή
Η αναφορά στο Δόγμα «όπου φυσάει ο άνεμος»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.