Παρέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας το βραβείο «Πολιτικού Σθένους» από το περιοδικό «Politique Internationale»
Απονέμοντας το βραβείο ο Πατρίκ Βάσμαν υπογράμμισε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε το κουράγιο να πάρει αποφάσεις προς όφελος της Ελλάδας και της Ευρώπης
«Το κρίσιμο για μας είναι να σχεδιάσουμε το μέλλον χωρίς τα λάθη του παρελθόντος, με ένα διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο για την Ελλάδα, σύγχρονο, βιώσιμο και δίκαιο. Με ένα δίκαιο παραγωγικό μοντέλο», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προλαμβάνοντας σήμερα στο Παρίσι το Βραβείο «Πολιτικού Σθένους», από το πολιτικό περιοδικό "Politique Internationale".
Απονέμοντας το βραβείο ο Πατρίκ Βάσμαν διευθυντής της "Politique Internationale" υπογράμμισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε το κουράγιο να πάρει αποφάσεις προς όφελος της Ελλάδας και της Ευρώπης.
Τον χαρακτήρισε άνδρα με πεποιθήσεις και θάρρος, και σημείωσε ότι λίγοι άνδρες κατάφεραν να γίνει η ριζοσπαστική Αριστερά η πιο ισχυρή πολιτική δύναμη στην Ελλάδα. Χρειαζόταν μεγάλο κουράγιο να πάει κόντρα στην τρόικα και στους υποστηρικτές της λιτότητας, ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Είναι μια μεγάλη τιμή, επιτρέψτε μου να πω ότι αυτό το βραβείο ανήκει όχι σε μένα αλλά στον ελληνικό λαό, και εγώ το παραλαμβάνω σήμερα στο όνομά του» τόνισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:
«Το σθένος το δικό μας είναι το σθένος που επέδειξε όλα αυτά τα χρόνια ο ελληνικός λαός μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες.
Προσηλωμένοι πάντοτε στο σχέδιό μας και σε αυτό που πιστεύαμε ως το σωστό για τη μεγάλη πλειοψηφία, καταφέραμε να αντισταθούμε στις "σειρήνες" και να οδηγήσουμε σιγά σιγά το σκάφος που λέγεται Ελλάδα αλλά και το σκάφος που λέγεται Ευρώπη σε πιο ήρεμα νερά.
Αποφύγαμε την άτακτη ή την οργανωμένη χρεοκοπία, τα σχέδια ορισμένων ακραίων κύκλων για έξοδο της Ελλάδας από ευρώ, σταθήκαμε όρθιοι και συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη. Η οικονομία ανακάμπτει με σχετικά γρήγορους ρυθμούς, με ρυθμό ανάπτυξης μέσα στο 2017 κοντά στο 2%, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά καταγράφεται δημοσιονομική υπεραπόδοση που μας δίνει την δυνατότητα να ενισχύσουμε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη, η ανεργία αποκλιμακώνεται, έχει πέσει πάνω από έξι μονάδες.
Η χώρα ανέκτησε σε πρώτη φάση δοκιμαστικά, την πρόσβαση στις αγορές χρήματος με ευνοϊκούς όρους.
Οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης αναβαθμίζουν διαρκώς τη θέση της ελληνικής οικονομίας και με λίγα λόγια διαμορφώνεται μια εικόνα μιας οικονομίας και μιας χώρας που ανακάμπτει.
Η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σχέση με την χώρα εκείνη που το 2015 βρισκόταν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».
Και στη συνέχεια, «για μας κρίσιμο δεν είναι μόνο να ολοκληρώσουμε με επιτυχία το πρόγραμμα όσο δύσκολο και αν είναι αυτό και φαίνεται ότι τα καταφέρουμε και το ολοκληρώνουμε με επιτυχία.
Το κρίσιμο είναι τούτη την ώρα που βγαίνουμε από την κρίση, κάτι το οποίο αναγνωρίζουν και όλοι οι εταίροι μας και οι θεσμοί που βλέπουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ασφαλή δημοσιονομική πορεία με σημαντική αναπτυξιακή προοπτική», επεσήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Εν κατακλείδι, «το κρίσιμο για μας είναι να σχεδιάσουμε το μέλλον χωρίς τα λάθη του παρελθόντος, με ένα διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο για την Ελλάδα σύγχρονο βιώσιμο και δίκαιο, με ένα δίκαιο παραγωγικό μοντέλο.
Βασική προτεραιότητά μας είναι το στοίχημα της εργασίας με προοπτικές δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης οι νέοι να βρουν ελπίδα μέλλον και προοπτική. Δεν μπορείς να χτίσεις κάτι καινούργιο με φθαρμένα υλικά», τόνισε ο κ. Τσίπρας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.