- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νομικές ενέργειες της Μ. Ξαφά κατά της «Εφημερίδας των Συντακτών»
Τι γράφει η εφημερίδα – Τι λένε Χατζηδάκης, Δράση
«Διαψεύδω απολύτως τους ισχυρισμούς της Εφημερίδας Συντακτών στο σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, και θα προχωρήσω, προς αποκατάσταση της αλήθειας, σε όλες τις νόμιμες ενέργειες κατά της εφημερίδας για τις πολιτικά υποκινούμενες φαντασιοπληξίες της».
Αυτή είναι η δήλωση της οικονομολόγου κ. Μιράντας Ξαφά σχετικά με το τι έγραψε σήμερα Τετάρτη η ¨Εφημερίδα των Συντακτών».
Για το ίδιο θέμα, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «H κ. Ξαφά δεν ήταν, ούτε είναι σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη. Τη ΝΔ την εκφράζουν τα στελέχη της».
Για το ίδιο θέμα, η Δράση δήλωσε, ανάμεσα στ΄ άλλα: «Η Δράση καταδικάζει απολύτως την συκοφαντική επίθεση την οποία δέχεται σήμερα από την Εφημερίδα των Συντακτών η κ. Μιράντα Ξαφά, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της... Η παραπληροφόρηση και η λάσπη είναι πλέον στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από την υπερφορολόγηση και τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται.
Τι γράφει η εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό της, κάτω από τον τίτλο «Σαμποτάζ στο Λονδίνο»:
Μια κλειστή λέσχη του Ουεστμίνστερ του Λονδίνου, γνωστή για τα ισχυρά μέλη και τις υψηλές υπηρεσίες, φιλοξένησε μια τέτοια συνάντηση την περασμένη Παρασκευή. Συμμετέχοντες ήταν εκπρόσωποι μεγάλων επενδυτικών ομίλων που ειδικεύονται στις επενδύσεις στις τράπεζες και τη διαχείριση και αγορά ομολόγων και από ελληνικής πλευράς η Μιράντα Ξαφά, φερόμενη ως άτυπη σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι επενδυτές βρήκαν εξόχως ενδιαφέρουσα μια συζήτηση μαζί της.
Αυτά που άκουσαν όμως από τη Μιράντα Ξαφά τους εξέπληξαν και τους προκάλεσαν πολλά ερωτήματα όπως μετέφεραν ορισμένοι εξ αυτών στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Μάλιστα, σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Νίκου Σβέρκου, η κα Ξαφά επικαλούμενη «εσωτερική πληροφόρηση από τραπεζίτες» στις συναντήσεις αυτές ισχυρίζεται πως επίκειται νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στις αρχές του 2018, πτώση της κυβέρνησης και άνοδος του Κυριάκου Μητσοτάκη, με παράλληλη υπογραφή τέταρτου μνημονίου.
Ένα σενάριο το οποίο διαψεύδεται ακόμα και από τους πιο σκληρούς εκ των δανειστών, αφού όλοι πλέον επιβεβαιώνουν την πορεία για την επιτυχή ολοκλήρωη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.
Τα καυτά ερωτήματα για την Μιράντα Ξαφά
-Γνωρίζει η Μιράντα Ξαφά ότι η διασπορά τέτοιων ειδήσεων περί επικείμενης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών προκαλεί ανησυχία στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα;
-Γνωρίζει πως ισχυρισμοί περί μη ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης, που διαψεύδονται πανταχόθεν, προκαλούν αβεβαιότητα στο σύνολο της οικονομίας;
-Γιατί επαναλαμβάνει τις ίδιες εκτιμήσεις περί εκλογών, όπως έπραξε και τον Δεκέμβριο του 2016, χαρακτηρίζοντας τότε «προάγγελο εκλογών» το διάγγελμα Τσίπρα για το έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους;
Τα παραπάνω ερωτήματα είναι προφανώς ρητορικά. Υπάρχουν όμως και άλλες πτυχές:
-Ηταν σε γνώση του Κυριάκου Μητσοτάκη η επίσκεψη της Μιράντας Ξαφά στο Λονδίνο και η συνάντησή της με επενδυτές;
-Γνωρίζει ο πρόεδρος της Ν.Δ. ότι η Μιράντα Ξαφά μιλά εξ ονόματος του κόμματός του σε αυτές τις συναντήσεις, όπου μεταφέρει αυτή την επίπλαστη εικόνα για την ελληνική οικονομική και πολιτική σκηνή;
-Είναι τελικά η Μιράντα Ξαφά σύμβουλός του;
-Ισχύει ότι ανάλογες συναντήσεις με επενδυτές κάνουν σε όλη την Ευρώπη και άλλοι φερόμενοι ως σύμβουλοί του;
Είναι πάντως αξιοπερίεργη η «σύμπτωση» των απόψεων και των εκτιμήσεων της Μιράντας Ξαφά και εκείνων που εξέφρασαν «ανώτατες κομματικές πηγές της Ν.Δ.» μιλώντας σε δημοσιογράφους από το Στρασβούργο. Οι κορυφαίες πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτίμησαν ότι το 2018 θα είναι χρονιά εκλογών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Γερμανός φιλόσοφος μιλά στην ATHENS VOICE για τη νωθρότητα που γεννά η ευημερία, το AI slop και τον λόγο για τον οποίο κάθε Ευρωπαίος πολίτης θα έπρεπε να έχει κρατική συνδρομή στην τεχνητή νοημοσύνη
Τι να προσέξετε για να μη χάσετε την πληρωμή
Οι δύο τρόποι για να κάνετε την αίτηση
Η γαλλική επένδυση στον Great Sea Interconnector αναβαθμίζει τον ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ η πολιτική ατζέντα παραμένει στραμμένη στα εσωτερικά προβλήματα
Αιχμές για έλλειψη δημοκρατικού διαλόγου και συλλογικών διαδικασιών
«Διερωτώμαι τι θα λένε τώρα», επισημαίνει σε ανάρτησή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Χωρίς τέλος ο «πονοκέφαλος» για τους αδειούχους του Αυγούστου
Τι ισχύει με την προσαύξηση
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
«Αγρότες και κτηνοτρόφοι διαπιστώνουν ότι το πλαίσιο των επιδοτήσεων μπαίνει στα σωστά του θεμέλια» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Να μην αφήσουμε να περάσει ούτε μία μέρα για να προχωρήσουμε στις ενέργειες αποκατάστασης του δάσους που χάθηκε»
Ποιες εργασίες θα γίνουν
Πού και πώς κάνω την αίτηση
Προτεραιότητα η προστασία των πολιτών και η ταχεία καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών
Η είσοδος της Meridiam ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας - H σημασία της συμφωνίας
Για ανεπαρκή χρηματοδότηση κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ
«Τώρα είναι δικό μας χρέος να σταθούμε δίπλα σας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.