- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Είμαστε όλοι Βοστωνέζοι
Ναι, γουστάρουμε τις Hνωμένες Πολιτείες Αμερικής γιατί χάρη σ’ αυτές διατηρείται παγκόσμια ό,τι μοιάζει περισσότερο με φιλελεύθερη δημοκρατία. Και η ΕΕ και το Ισραήλ και η Ν. Κορέα και τόσοι άλλοι δεν θα επιβίωναν χωρίς την ανομολόγητη αμερικάνικη ομπρέλα.
Ναι, γουστάρουμε τις Hνωμένες Πολιτείες Αμερικής γιατί χάρη σ’ αυτές μπορούμε να αντέχουμε τις πολλαπλές συμπληγάδες ανάμεσα σε Βόρειες Κορέες, πουτινικές Ρωσίες, ερντογανικές Τουρκίες, αγιοταλάδες του Ιράν, αφρικάνικες δικτατορίες και κομουνιστοκαπιταλιστικές Κίνες.
Nαι, γουστάρουμε τις Hνωμένες Πολιτείες γιατί μας βοήθησαν σε μια επανάσταση, σε δύο παγκόσμιους πολέμους, έναν εμφύλιο και μια μεταπολεμική ανασυγκρότηση.
Ναι, γουστάρουμε τις Hνωμένες Πολιτείες Αμερικής γιατί όταν ο Κλίντον ήρθε στην Ελλάδα ζήτησε συγνώμη για τη χούντα.
Ναι, γουστάρουμε τις Hνωμένες Πολιτείες Αμερικής γιατί δίνουν οι ίδιες στον εαυτό τους τη δυνατότητα να αφήνουν πίσω τις φυλετικές διακρίσεις, τον Μπους, την Κου Κλουξ Κλαν, τη θρησκοληψία και το Γκουαντάναμο, προχωρώντας μπροστά με τον Τουέιν, τα κόμιξ, τη ΝASA, τον Ομπάμα, το ΜΙΤ, την Μπαέζ, τον Ασίμοφ, τον Κόπολα, το Κατς -22, τη Δυτική Ακτή, τις Μεγάλες Λίμνες και τη Νέα Αγγλία. Και μαζί, δίνουνε και σε μας την ίδια δυνατότητα.
Ναι, γουστάρουμε τις Hνωμένες Πολιτείες Αμερικής γιατί συγκεντρώνουν το μίσος όλων των φανατικών κάθε απόχρωσης, και επομένως τη δική μας φιλία και υποστήριξη. Και όπως την 9/11, τότε που όλοι οι απανταχού της Γης φανατικοί ανοίγανε σαμπάνιες, εμείς (λίγοι, ελάχιστοι εδώ στην Ελλάδα) λέγαμε «Είμαστε όλοι Αμερικάνοι», έτσι και τώρα φωνάζουμε «Είμαστε όλοι Βοστωνέζοι».
Υ.Γ. Μεγάλη μαγκιά να βάζεις βόμβες στο πλήθος που παρακολουθεί τη λήξη του μαραθώνιου, σκοτώνοντας θεατές και αθλητές, σε μια από τις πιο ανοιχτόκαρδες και ελεύθερες πόλεις της μεγάλης χώρας. Μετρήστε τώρα στο Ελλαδιστάν πόσες μη απερίφραστες καταδίκες της πράξης θα ακουστούν, πόση χαρά θα διακρίνεται κάτω από τα μουστάκια.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα νέα ποσά, οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες
Πλήρης αποκατάσταση ζημιών και διασφάλιση της ασφάλειας για την επανέναρξη μετροπόντικα
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ανάσυρση της δικογραφίας των «αδιευκρίνιστων» ποσών
Πώς αυξάνεται το πλαφόν ανά πενταετία
Συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας για τις οικονομικές εξαγγελίες και την εσωκομματική επικαιρότητα
Δείτε την αναλυτική λίστα
Επίσκεψη και στο υπό ανέγερση Μουσείο Ολοκαυτώματος - «Μάθημα για τους ζωντανούς»
«Πρωτοφανής η πολιτική απάτη του κ. Τσίπρα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Τα λέει ο άνθρωπος ο οποίος έχει ρίξει μια κυβέρνηση της ΝΔ και τον οποίο τον πήρε πίσω η ΝΔ» σημείωσε
«Απέδειξε σήμερα γιατί η κυβέρνηση του ήταν μια χαμένη ευκαιρία για τη χώρα» σχολιάζει η Θεώνη Κουφονικολάκου
Ο νέος χάρτης φοροελαφρύνσεων για επαγγελματίες και επιχειρήσεις
Η απάντηση της Σοφίας Ζαχαράκη
Σκληρή απάντηση μετά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ
Ο πρωθυπουργός άνοιξε όλα τα βασικά μέτωπα της κυβερνητικής ατζέντας στη συνέντευξη Τύπου της 90ής ΔΕΘ
Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου και οι απαντήσεις του πρωθυπουργού
Τι απάντησε ο πρωθυπουργός για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την κριτική για τα σχολικά βιβλία
Ο πρωθυπουργός άσκησε σκληρή κριτική στις προγραμματικές εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα
Παρουσίαση της «Hellenic Rail Estate» - Επενδύσεις, αύξηση επιβατών και αξιοποίηση ακινήτων
«Ελπίζω να σκεφτεί καλύτερα αυτή τη φορά την υστεροφημία του»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.