- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τέλος εποχής το οκτάωρο 9 – 5
«Εργασία νέας γενιάς»: Μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία και μπλοκάκια
Την αρχή του τέλους για το παραδοσιακό ωράριο εργασίας 9 π.μ. - 5 μ.μ. και την υιοθέτηση μιας νέας εποχής, όπου κυριαρχούν η ευελιξία και η ισορροπία, προδιαγράφουν τα ευρήματα παγκόσμιας έρευνας που πραγματοποίησε η Manpower Group σε 9.500 άτομα από 12 χώρες και την οποία δημοσιεύει η Καθημερινή.
Η στροφή προς την «εργασία νέας γενιάς», τη μερική απασχόληση, την εκ περιτροπής εργασία, αλλά και τις συμβάσεις παροχής ανεξάρτητης υπηρεσίας (μπλοκάκια), οφείλεται μεν σε μια ποικιλομορφία αναγκών και κινήτρων, σηματοδοτεί όμως την προσπάθεια των εργαζομένων να επιβιώσουν σε ένα συνεχώς λιγότερο βέβαιο εργασιακό μέλλον. Οι εργαζόμενοι ανά τον κόσμο προσαρμόζουν τις ανάγκες τους στις ραγδαίες αλλαγές των καιρών μας.
Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι το 80% των εργαζομένων είναι δεκτικό στην «εργασία νέας γενιάς». Μάλιστα, σε παγκόσμιο επίπεδο η «εργασία νέας γενιάς» αποτελεί επιλογή για το 81% των εργαζομένων (μόλις το 19% την επιλέγει ως έσχατη λύση), οι οποίοι εκτιμούν ως σημαντικότερους παράγοντες για την επιλογή τους αυτή την αύξηση του εισοδήματος (38%), την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων (33%) και τον μεγαλύτερο έλεγχο του προγράμματός τους (32%).
Μια βαθύτερη ματιά στα αποτελέσματα της έρευνας φανερώνει την ποικιλομορφία αναγκών και κινήτρων. Έτσι, οι άνδρες είναι εξίσου πιθανό όπως οι γυναίκες να επιθυμούν ευελιξία προκειμένου να αφιερώσουν χρόνο στην οικογένεια (και τα δύο φύλα 29%) και να αναζητήσουν ένα λιγότερο στρεσογόνο περιβάλλον (21% έναντι 22%). Οι Millennials μικρότερης ηλικίας (18-24 ετών) θεωρούν την αμοιβή, την απόκτηση γνώσεων και την επαγγελματική εξέλιξη ως σημαντικό κίνητρο επιλογής της «εργασίας νέας γενιάς». Οι Boomers (ηλικίας 50-65 ετών) επιλέγουν εργασία που αφορά την επίτευξη συγκεκριμένου σκοπού που προσφέρει νόημα στην απασχόληση και ισορροπία στη ζωή τους.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Πρόταση συμβιβασμού για τη Γάζα, στήριξη σε Δανία–Γροιλανδία και μήνυμα εκτόνωσης στις ευρωατλαντικές σχέσεις
Στο 16% το προβάδισμα, στο 50% η δημοφιλία Καρυστιανού
Με αφορμή φερόμενες πωλήσεις ακινήτων σε Βούλγαρους επενδυτές
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ μίλησε για τεχνική λύση, βοσκοτόπια, ελέγχους ΕΕ και διαχρονική εγκατάλειψη
Έτος ορόσημο το 2025 - Πώς η ψηφιοποίηση και το gov.gr διπλασίασαν τους εγγεγραμμένους δωρητές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναλύει τις ευκαιρίες και τους κινδύνους
Για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους που ψάχνουν σοβαρή εναλλακτική, και όχι άλλο ένα αριστερό πείραμα, είναι καταστροφή
Μια προσωπική συζήτηση μακριά από την επικαιρότητα για το οικονομικό-πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Ελλάδας και το αύριο της χώρας. Αφορμή το νέο του βιβλίο, «Ελλάδα 1953-2024 - Χρόνος και Πολιτική Οικονομία».
Τετραήμερες εργασίες, με εισήγηση Χαρίτση και ψηφοφορίες για θέσεις και πολιτική απόφαση
Εντός Φεβρουαρίου το νομοσχέδιο - Σε εφαρμογή το ΕΡΓΑΝΗ 2 και νέο πρόγραμμα για 10.000 γυναίκες
Θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες
Σημαντικές απώλειες για ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Πλεύση
Ανοιχτά αύριο 22/1 τα σχολεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.