Πολιτικη & Οικονομια

Νέα επιστολή Αλιβιζάτου και έκκληση στους υποψηφίους: Καταλήξτε σε κοινή απόφαση μέσα στην εβδομάδα

Συνεχίζεται το αλαλούμ στην κεντροαριστερά για το θέμα της ψηφοφορίας 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
373571-771209.jpg

Στη νέα επιστολή που τους έστειλε το πρωί της Δευτέρας, ο καθηγητής επισημαίνει ότι εντός της εβδομάδας θα συγκεκριμενοποιήσει τις προτάσεις με τα χρονοδιαγράμματα και το κόστος τους.

Για το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, σημειώνει ότι υπάρχουν μεν διαφωνίες που μπορούν να γεφυρωθούν, αλλά το ζήτημα είναι «καθαρά πολιτικό», ενώ ζητά από τους υποψήφιους να αποφασίσουν αν τελικά επιθυμούν να γίνει σύσκεψη των 10 υπό την προεδρία του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Αλιβιζάτος έχει προτείνει την αναβολή των εκλογών για ένα διάστημα και συνάντηση των υποψηφίων μαζί του, ώστε να συζητηθούν τα διαδικαστικά. Η VODAFONE ζήτησε το απαγορευτικό ποσό των 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ η Wind 300.000 ευρώ για τον εξοπλισμό αλλά το λογισμικό να το αναλάβει άλλη εταιρεία.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά διαφώνησε και με τη συνάντηση και με την παράταση, ζητώντας από τον κ. Αλιβιζάτο σε αυστηρό τόνο να ασχοληθεί εκείνος και η αρμόδια επιτροπή με τα διαδικαστικά. Θετικός με την πρόταση Αλιβιζάτου ήταν ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, όπως και οι Γιώργος Καμίνης, Νίκος Ανδρουλάκης και Γιάννης Μανιάτης.

Από την πλευρά του ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ξεκαθαρίζει ότι διαφωνεί με την παράταση της ημερομηνίας των εκλογών, ζητά να ξεκαθαριστεί ποιος θα αναλάβει το κόστος, ενώ εμφανίζεται επιφυλακτικός με την δυνατότητα υλοποίησης της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Για το λόγο αυτό προτείνει να γίνει η διαδικασία με βάση τους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών σε εκλογικά κέντρα με δικηγόρους στο ρόλο δικαστικού αντιπροσώπου.

Η νέα επιστολή Αλιβιζάτου:

«Έχουμε αναλάβει ένα σημαντικό αλλά δύσκολο έργο.  Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί θα το φέρουμε σε πέρας. Με σοβαρότητα, χωρίς βιασύνες και χωρίς να θυσιάζουμε την ουσία στις εντυπώσεις. Αυτό περιμένουν από μας οι πολίτες. Το επιδιώκουμε, θα το πετύχουμε.

Όλοι οι υποψήφιοι απάντησαν στις προτάσεις μου της Παρασκευής 22.9.2017 και σας ευχαριστώ, όλες και όλους, γι’ αυτό.

Από τις απαντήσεις σας προκύπτει ότι:

(α) Χρειάζονται πιο συγκεκριμένες προτάσεις για το χρονοδιάγραμμα και το κόστος των διαδικασιών. Αναλαμβάνω την ευθύνη, σε συνεργασία με την τεχνική επιτροπή της ΑΕΔΔ, να  σας τις υποβάλω για έγκριση εντός της εβδομάδος.

(β) Στο ζήτημα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, παρά τις διαβεβαιώσεις των ειδικών, εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες. Ασφαλώς μπορούν να γεφυρωθούν. Το θέμα όμως είναι καθαρά πολιτικό και άρα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της ΑΕΔΔ. Είναι συνεπώς απαραίτητη η μεταξύ σας συνεννόηση, ώστε να καταλήξετε, σε λύση που  θα  μας  επιτρέψει  να προχωρήσουμε.

Για να αποφασίσετε επί των ανωτέρω σας πρότεινα κοινή σύσκεψη. Απόκειται σε σας να την αποδεχθείτε ή να προκρίνετε άλλο προσφορότερο τρόπο για να καταλήξετε σε κοινή απόφαση, οπωσδήποτε πάντως εντός της εβδομάδος.

Την επιστολή αυτή στέλνω και στους υπόλοιπους υποψηφίους.

Με τους φιλικούς χαιρετισμούς μου,

Ν.Κ. Αλιβιζάτος».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ