Πολιτικη & Οικονομια

Τον Οκτώβρη η δανειακή υποδόση, προβλήματα στη Γ΄ αξιολόγηση

Τι έγινε στο Euro Working Group της Δευτέρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
370398-765026.jpg
ΑΠΕ

Τον Οκτώβρη θα εκταμιευτεί η δανειακή υποδόση των 800 εκατ. ευρώ προς την Αθήνα, ενώ αρκετά προβλήματα φαίνεται να συναντάνε τα 95 προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης., για τα οποία οι επικεφαλής των θεσμών θα έρθουν στην Αθήνα στα μέσα του ερχόμενου μήνα. Από την άλλη,  επικυρώνεται η πρόταση για τον τερματισμό της διαδικασίας περί υπερβολικού ελλείμματος κατά της Ελλάδας, για την οποία θα εκδοθεί επίσημη απόφαση στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Μονίμων Αντιπροσώπων (COREPER): αυτά ήταν τα ουσιώδη σημεία του χτεσινού (Δευτέρα)  Euro Working Goup (EWG), στο οποίο από την ελληνική πλευρά συμμετείχαν οι υπουργοί κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης,

Λεπτομερέστερα, όπως σημειώνει ο «Αθήνα 9,84»,  σχετικά με «την υποδόση των 800 εκατομμυρίων ευρών προς την Ελλάδα, η καταβολή της αναβλήθηκε για το προσεχές διάστημα, πιθανώς για τον Οκτώβριο,  καθώς οι εκπρόσωποι των Υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης, ζήτησαν από την Αθήνα επικαιροποιημένα στοιχεία.

 …Παράλληλα προέκυψαν διαφωνίες και τριβές σε ζητήματα, όπως αυτό που σχετίζεται με την παραπομπή σε δίκη του Ανδρέα Γεωργίου, πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ αλλά και τριών στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ εντάσεις κατά τις πληροφορίες, διατυπώθηκαν και για τα εργασιακά, καθώς διαπίστωσαν αντιστροφή των μεταρρυθμίσεων του συμφωνηθέντος προγράμματος.

Όπως προέκυψε από το χθεσινό EWG, η τρίτη αξιολόγηση θα εμπεριέχει 95 προαπαιτούμενα, τα περισσότερα από τα οποία αφορούν την εφαρμογή των ήδη ψηφισμένων μεταρρυθμίσεων. Τα τεχνικά κλιμάκια αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ οι επικεφαλής της αποστολής των θεσμών περί τα μέσα Οκτωβρίου».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ