Πολιτικη & Οικονομια

Παπαδημούλης: Σημαντικό κομμάτι του κέντρου έγινε «δορυφόρος» της ΝΔ

«Δεν είναι ώρα για κατενάτσιο στην τρίτη αξιολόγηση» 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
370105-764505.jpg

Για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά ρωτήθηκε από την εφημερίδα «Ειδήσεις Σαββατοκύριακου» ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος ανέφερε ότι «στην Ελλάδα, δυστυχώς, σε πλήρη αναντιστοιχία με τη στάση των Ευρωσοσιαλιστών απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση Τσίπρα, ένα σημαντικό κομμάτι του κεντρώου χώρου έχει εγκλωβιστεί σε μια ακραία αντιΣΥΡΙΖΑ ρητορική, που το μετατρέπει σε "δορυφόρο" της Ν.Δ.».

Ο Δ. Παπαδημούλης υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «σήμερα έχει εδραιωθεί και εκπροσωπεί την πλειοψηφία των δυνάμεων όχι μόνο της Αριστεράς, αλλά και της Κεντροαριστεράς», προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί τη δημιουργία ενός ευρύτερου προοδευτικού κοινωνικού μετώπου, μιας μεγάλης λαϊκής κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας, που θα αναδιαμορφώσει πλήρως την πολιτική ατζέντα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Γρήγορη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπογράμμισε την ανάγκη ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης χωρίς καθυστερήσεις, καθώς και της ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους. «Δεν είναι ώρα για "κατενάτσιο", αλλά για φουλ επίθεση για την επίτευξη των κυβερνητικών στόχων. Και είναι στόχος της ελληνικής κυβέρνησης, και προσωπική εντολή του πρωθυπουργού προς τους αρμόδιους υπουργούς, να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η τρίτη αξιολόγηση», αναφέρει.

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή, η έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και η εφαρμογή των συμφωνηθέντων από όλους είναι κάτι που επιδιώκει όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί. «Η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης θα δώσει “χώρο” σε εκείνους που επιχειρούν να θέσουν νέα ζητήματα, ανατρέποντας τις ισχύουσες συμφωνίες. Το έχουμε δει στο πρόσφατο παρελθόν και πρέπει από την πλευρά μας να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να αποφύγουμε τυχόν "τρικλοποδιές"».

Τέλος, κατηγορεί τη ΝΔ ότι έχει ως στρατηγική «την ανάπτυξη μιας εμπρηστικής, ακραίας ρητορικής, μιας ατζέντας όπου συγχρωτίζονται εμφυλιοπολεμικές κορόνες, λαϊκισμός, κιτρινισμός και μικροπολιτική. Είναι πλήρως απογοητευτικό η αξιωματική αντιπολίτευση να αναπτύσσει ένα τόσο φτηνό και κενό περιεχομένου αντιπολιτευτικό λόγο». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ