- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Και ο Μανιάτης υποψήφιος για επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς
«Ήρθε η ώρα να μετεξελίξουμε την παράταξη»
Την υποψηφιότητά του, όπως αναμενόταν, για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς, ανακοίνωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργός, Γιάννης Μανιάτης, δηλώνοντας ότι τάσσεται υπέρ ενός νέου, ενιαίου, πλειοψηφικού Κινήματος Προοδευτικών Πολιτών που θα έχει ισχυρούς θεσμούς και δημοκρατικές διαδικασίες, όπως σε όλη την ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία.
Ο κ. Μανιάτης πρόσθεσε ότι προσβλέπει στην υπέρβαση των σημερινών κομμάτων με σημαντική διεύρυνση και ανανέωση, απέναντι στον αριστερό και δεξιό συντηρητισμό ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
«Τώρα, ήρθε η ώρα της νέας αλλαγής. Η ώρα να μετεξελίξουμε την παράταξη. Να υπερασπιστούμε την κοινωνία και την πατρίδα πολύ καλύτερα από τον ιδεοληπτικό, αποτυχημένο κ. Τσίπρα και τον άναυδο κ. Μητσοτάκη» ανέφερε και μίλησε για «ένα Κίνημα, σημείο αναφοράς κι έκφρασης όλων των πολιτών, από το προοδευτικό Κέντρο, μέχρι την Κεντροαριστερά και τον κοινωνικό ακτιβισμό της Πολιτικής Οικολογίας».
«Το έργο μου είναι η υπογραφή της αξιοπιστίας μου» συμπλήρωσε.
Κάλεσε όσους θέσουν υποψηφιότητα να δεσμευτούν ότι θα μείνουν όλοι μαζί ενωμένοι και μετά τις εσωκομματικές εκλογές «για να επαναφέρουμε την Κεντροαριστερά στο προσκήνιο, ως παιδί της κοινωνίας. Όχι του νεποτισμού, της αναξιοκρατίας, των κομματικών μηχανισμών, των επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων. Κανένας προοδευτικός πολίτης να μην εγκλωβιστεί ανάμεσα στον δημαγωγικό τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ και το νεοφιλελεύθερο συντηρητισμό της ΝΔ, όπως τόνισε».
Ως βασικούς άξονες της πολιτικής του πρότασης, ο κ. Μανιάτης ανέφερε:
την εκπόνηση πρότασης για νέες πηγές εθνικού πλούτου, τη μεγάλη θεσμική επανάσταση, για ένα σύγχρονο, επιτελικό, έξυπνο κράτος, που σέβεται τον πολίτη και τους φόρους του, την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και του ορυκτού πλούτου και τη γεωστρατηγική σημασία της χώρας για την ενεργειακή, αμυντική και οικονομική ασφάλεια της Ευρώπης.
Δήλωσε ότι εμπιστεύεται την Επιτροπή, υπό τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο και τάχθηκε υπέρ της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και της διεξαγωγής ανοικτών συζητήσεων των υποψηφίων στις 13 Περιφέρειες.
Είπε επίσης ότι δεν είναι πρόβλημα οι πολλές υποψηφιότητες, αλλά η σύγκριση των όσων θα προτείνει ο καθένας και υποστήριξε ότι η προοδευτική παράταξη μπορεί να είναι το βράδυ των επόμενων εκλογών, αξιωματική αντιπολίτευση.
Σε ό,τι αφορά στις μετεκλογικές συνεργασίες, επεσήμανε ότι ο νέος φορέας δεν θα είναι συμπλήρωμα κανενός και προέβλεψε ότι ο νέος ενιαίος φορέας θα είναι το δεύτερο κόμμα στις επόμενες εθνικές εκλογές.
Ο κ. Μανιάτης εκτίμησε ότι η διαδικασία εκλογής θα καταφέρει να προσελκύσει πάνω από 150 χιλιάδες πολίτες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.