- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Το ΔΝΤ θα καθορίσει την έξοδο στις αγορές
Σήμερα η συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου για τη βιωσιμότητα του χρέους
Τον τρόπο που θα υποδεχθεί η αγορά την έκθεση (μη) βιωσιμότητας του χρέους που δίνει στη δημοσιότητα το ΔΝΤ αναμένουν στην κυβέρνηση, προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα για την έξοδο στις αγορές.
Στο φόντο της ιδιότυπης αυτής εξόδου εξακολουθεί να σιγοβράζει η διαμάχη ανάμεσα στην κυβέρνηση (και κάποιους Ευρωπαίους) από τη μια πλευρά και στον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ κ. Πολ Τόμσεν από την άλλη. Λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου το Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον σήμερα, Πέμπτη, το αυστηρό «ταβάνι» χρέους εμπνεύσεως Πολ Τόμσεν προκάλεσε «ηλεκτροσόκ» στην Αθήνα.
Στη συνεδρίαση του Ταμείου θα εξεταστούν οι όροι συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, όπως αυτό επικαιροποιήθηκε μετά τη δεύτερη αξιολόγηση. Ο βαθμός υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Αθήνα, αλλά και αποσαφήνισης από τους ευρωπαίους δανειστές των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, θα κρίνει κατά πόσο το Ταμείο θα παραμείνει με ένα πόσο πάντως που δεν ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πηγή του Reuters, η Αθήνα φέρεται να έχει αναθέσει σε έξι τράπεζες του εξωτερικού να διοργανώσουν την επιστροφή στις αγορές με έκδοση ομολόγων. Η πηγή ανέφερε πως η έκδοση ενδέχεται να γίνει ακόμη και την επόμενη εβδομάδα, αλλά ακόμη τίποτε δεν βέβαιο καθώς η κυβέρνηση περιμένει την έγκριση των πιστωτών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Στόχος είναι η προσθήκη 258.000 νέων καταναλωτών και άνω των 2.000 χιλιομέτρων δικτύου
Σύντομα το πλαίσιο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Δήλωσε απόλυτα δικαιωμένος από την Εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ
Η διαδικασία και τα πρόστιμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.