Αποδείξεις, είδος προς εξαφάνιση στις τουριστικές περιοχές
«Βροχή» τα πρόστιμα και τα λουκέτα σε δημοφιλείς προορισμούς για τη μη έκδοση παραστατικών - Με... λοταρίες επιλέγει η κυβέρνηση να καταπολέμησει το φαινόμενο
Ψωμί χωρίς απόδειξη. Ποτό χωρίς απόδειξη. Φαγητό χωρίς απόδειξη. Κρασί χωρίς απόδειξη. Στην ελληνική πραγματικότητα δεν χωρεί το προβλεπόμενο παραστατικό για την παροχή μιας υπηρεσίας ή την πώληση ενός προϊόντος, ειδικά στις τουριστικές περιοχές. Αυτό αποτυπώνεται στα αποτελέσματα των ελέγχων που έγιναν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Ειδικότερα, οι έλεγχοι έβγαλαν «λαβράκια», φέρνοντας στο προσκήνιο πολλαπλές υποθέσεις φοροδιαφυγής. Ελεγκτές μοίρασαν πρόστιμα και έβαλαν «λουκέτα» σε επιχειρήσεις για τη μη έκδοση αποδείξεων. Παρόμοια η κατάσταση και στον χώρο των καταλυμάτων, όπου εταιρείες με ενοικιαζόμενα δωμάτια σε διάφορα νησιά, συμπεριλαμβανομένης της Μυκόνου, δεν έκοβαν παραστατικά.
Ενδεικτικές είναι οι ακόλουθες περιπτώσεις:
- Μπαρ στο Πόρτο Χέλι δεν έκοψε 60 αποδείξεις - Κατεβάζει «ρολά» για 48 ώρες.
- Ταβέρνα στη Χώρα της Ίου δεν εξέδωσε 13 παραστατικά - «Λουκέτο» 48 ωρών.
- Εστιατόριο στη Μύκονο δεν έκοψε καμία απόδειξη σε 15 τραπέζια, όπου πραγματοποιήθηκε ο έλεγχος. Σφράγισμα 48 ωρών με επιβολή των προστίμων που αναλογούν.
- Οι ελεγκτές έγιναν… ζευγαράκι, ήπιαν το ποτό τους σε γνωστό μπαρ του νησιού και μοίρασαν πρόστιμα. Και εδώ «λουκέτο».
- Φούρνος στη Νάξο δεν έκοβε αποδείξεις. Οι ελεγκτές εμφανίστηκαν σε αυτήν την περίπτωση ως τουρίστες. Μία από τα ίδια κι εδώ.
«Βαριές καμπάνες» για τη μη έκδοση παραστατικών και σε εταιρείες με ενοικιαζόμενα δωμάτια σε Μύκονο και άλλα δημοφιλή νησιά. Ειδικότερα, στο «Νησί των Ανέμων» εντοπίστηκαν 38 περιπτώσεις ενοικιαζόμενων δωματίων για τα οποία δεν είχαν εκδοθεί παραστατικά, την ώρα που στη Νάξο ο αριθμός ανέβηκε σε 120. Το πρόστιμο για κάθε παράβαση κυμαίνεται μεταξύ 1.000 και 2.500 ευρώ, συν το πρόστιμο της μη έκδοσης αποδείξεων.
Λοταρία...
Σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει το φαινόμενο, δίχως να δίνει έμφαση στη σημασία της καλλιέργειας της λεγόμενης «φορολογικής συνείδησης», η κυβέρνηση Τσίπρα προαναγγέλλει (για πολλοστή φορά) λοταρίες. Οι αποδείξεις δαπανών των φορολογουμένων με κάρτες και άλλες μορφές «πλαστικού» χρήματος θα συνοδεύονται από διάφορα... δωράκια. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, 1.000 τυχεροί θα κερδίζουν 1.000 ευρώ, τα οποία και θα μπαίνουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό μέσω TAXIS.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για την προμήθεια των φρεγατών Belharra
«Η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία, το ανάποδο συμβαίνει», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας
Κατά τη διάρκεια του γεύματος συζητήθηκε η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας
Με αφορμή την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Άλλοι 27.000 δεν έχουν δηλώσει ακόμα ΙΒΑΝ
Kατά τη συζήτηση για την κύρωση της πρώτης τροποποίησης της σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της HELLENIC TRAIN
«Μεγάλη η σημερινή μέρα για το Πολεμικό Ναυτικό», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Διευκολύνονται οι πολίτες στον έλεγχο των ψηφιακών τους εγγράφων
Σφοδρή κριτική του ΠΑΣΟΚ για επιδοτήσεις, επενδύσεις και όρους που υπονομεύουν ασφάλεια και ανταγωνισμό
Νέα υποδομή, νέα τρένα και αυστηρότερο πλαίσιο λειτουργίας για την αποκατάσταση της ασφάλειας στα τρένα
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρετίζει την ένταξη της Belharra «Κίμων» και την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού
Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά την άφιξη της πρώτης Belharra
Χαμηλότερα από τον μέσο όρο ΕΕ τα οικιακά τιμολόγια ρεύματος, εκρηκτική άνοδος ηλεκτρικών αυτοκινήτων
«Υπάρχει επί της αρχής συμφωνία για συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες τη Δευτέρα το μεσημέρι»
Με ελικόπτερο η άφιξη των επισήμων στη Belharra «Κίμων»
Τι προανήγγειλε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών
Η τιμή του ρεύματος και η δυνατότητα κατάληψης της εθνικής οδού
Τι ισχύει για τις μεταφορές μεταξύ φίλων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.