Άγκυρα: Οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν να λυθεί το Κυπριακό
Πολιτικά παιχνίδια πίσω από το «ναυάγιο» στην Ελβετία βλέπει ο Τσαβούσογλου - Υπερασπιστήκαμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπριών είπε ο Γιλντιρίμ
«Η Άγκυρα θα κάνει τα πάντα εντός του πλαισίου του Διεθνούς Δικαίου για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων» τόνισε σε δηλώσεις του την Παρασκευή ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, μετά το ναυάγιο των συνομιλιών στην Ελβετία για την επανένωση της Κύπρου.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την καθιερωμένη μουσουλμανική προσευχή της Παρασκευής, ο Γιλντιρίμ υποστήριξε πως η Τουρκία είναι έτοιμη να τηρήσει εποικοδομητική στάση, εφόσον τα Ηνωμένα Έθνη ή άλλοι οργανισμοί επιδιώξουν την επίτευξη διαρκούς ειρήνης στην Κύπρο.
Από τη μεριά του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε λόγο για «πολιτικά παιχνίδια» και «διαρροή εγγράφων», υπογραμμίζοντας πως «η ελληνική και η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν υποχώρησαν από τη θέση για μηδέν στρατό και μηδέν εγγυήσεις, κάτι που δεν είναι αποδεκτό από την τουρκική πλευρά».
«Από την πρώτη ημέρα μέχρι και την τελευταία κράτησαν αυτήν τη στάση» πρόσθεσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, προσθέτοντας πως γι’ αυτό και δεν ήρθαν στην Ελβετία οι πρωθυπουργοί των εμπλεκόμενων χωρών.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι εδώ και 15 χρόνια που το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) βρίσκεται στην εξουσία, έχει επιχειρήσει πολλάκις να βρεθεί λύση στο Κυπριακό, επισημαίνοντας ότι οι Ελληνοκύπριοι ήταν αυτοί που απέρριψαν το σχέδιο Ανάν. Επιπλέον, εκτίμησε πως η εποικοδομητική στάση της Τουρκίας έχει αναγνωριστεί, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα έχει κάνει αυτό που της αναλογεί στο κομμάτι των διαπραγματεύσεων.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι μπορούν να κάνουν οι εργαζόμενοι αν δεν καταβληθεί
Tο όφελος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις
«Τέλος η αντιδικία του κράτους με τον πόνο του πολίτη»
Κεντρικό μήνυμα η ανάγκη ευρωπαϊκής στήριξης για την ανθρώπινη παραμονή στις ακριτικές περιοχές
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις φαίνεται να είναι οι πιο ευάλωτες
Στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σοφία Ζαχαράκη: «Ο εθελοντισμός δεν είναι απλώς μια καλή πράξη. Είναι αξία, είναι στάση ζωής»
Τι αναφέρει σε παραγγελία του προς τους εισαγγελείς της χώρας
Στα μπλόκα της Καρδίτσας και των Τρικάλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ολόκληρη η ομιλία του - Η κρίση θεσμών και η ανάγκη νέου κοινωνικού συμβολαίου
Η ερώτηση – έκπληξη που τράβηξε το ενδιαφέρον σε νέα δημοσκόπηση
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.