- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Σοβιετία, τα θεσμικά εμπόδια και η στήριξη στο Μαδούρο
Δεν έχει σημασία τι λέμε ή τι ψηφίζουμε, αλλά να μπορεί να ταυτιστεί ο «λαός» μαζί μας
Τις τελευταίες μέρες στην επικαιρότητα των σόσιαλ μίντια βρίσκεται ο υπουργός Υγείας κ. Πολάκης ο οποίος έχει μείνει στην οπισθοφυλακή να μας θυμίζει μια πλευρά της κυβέρνησης Σύριζα που τείνει να ξεχαστεί. Αυτή του τοξικού μίσους των προηγούμενων χρόνων, του φανατισμού, του αγοραίου διχαστικού λόγου τού θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν.
Είναι πολύτιμος ο υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση γιατί εκφράζει τον τσαμπουκά του αγανακτισμένου νεοέλληνα. Το λαϊκό πρότυπο από την ανάποδη, όχι σαν αυτό με το κουστούμι και τη γραβάτα του κομψευόμενου κυβερνητικού εκπροσώπου, που έχει ζήσει και 3 χρόνια στο Αιγάλεω. Ο Παύλος Πολάκης είναι παιδί του λαού, γιατί μιλάει και συμπεριφέρεται με τα πιο ταπεινά λαϊκά ένστικτα.
Δεν έχει νόημα να προσπαθείς να ερμηνεύσεις ορθολογικά κάτι που στοχεύει στο συναίσθημα, στο να «εκφράσει» τη λαϊκή οργή. Αλλά και πάλι, το να το αποδίδουμε όλο αυτό μόνο στην επικοινωνιακή του, στοχευμένη διάσταση δεν αρκεί. Γιατί κάποιος που απειλεί ότι θα θάψει τους πολιτικούς του αντιπάλους 3 μέτρα κάτω από τη γη σπάζοντας πλάκα στους «φιλελέδες» ότι θα κάνει τη χώρα σοβιετία, δεν απέχει πολύ από τον άλλο που βγάζει φωτογραφίες με γραβάτες με πέη και έχει μυστικές συνομιλίες με ισοβίτες. Οι άνθρωποι αυτοί είναι υπουργοί και έχουν την απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε σπεύσει λίγες μέρες πριν να καλύψει τον Πάνο Καμμένο κάνοντας υποδείξεις στον Σταύρο Τσακυράκη, ο οποίος μίλησε για την ανεξαρτησία εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας. Αν και η συγκεκριμένη υπόθεση μπορεί να αποδειχτεί σοβαρότερη από τις άλλες και να κοστίσει ακριβά στον υπουργό Εθνικής Άμυνας και στην κυβερνητική συνεργασία. Ο Αλέξης Τσίπρας, από την άλλη, έσπευσε προχθές να στηρίξει τον Παύλο Πολάκη, κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Υγείας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Εμείς οι αστοιχείωτοι καταφέρνουμε και ξεπερνάμε πολλές φορές, ακόμα και θεσμικά εμπόδια, αυτών που έχουν ιδιαίτερη στοιχείωση και να μας στήνουν τέτοια εμπόδια, θα τα ξεπερνάμε», κοιτώντας με νόημα τον κ. Πολάκη και γελώντας, ενώ το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Είναι γιατί ο πρωθυπουργός, ως μαρξιστής (;), δυσκολεύεται να κατανοήσει τη σημασία της διάκρισης των εξουσιών σε μια δημοκρατία; Γιατί αυτό που προέχει είναι η ταύτιση λαού-κόμματος-κυβέρνησης-κράτους; Για αυτό αντιλαμβάνεται ο πρωθυπουργός της χώρας ως θεσμικά εμπόδια το Σύνταγμα, τις αποφάσεις του ΣτΕ και της δικαιοσύνης; Κι από την άλλη, στο εμείς οι αστοιχείωτοι υπάρχει αυτή η επίκληση στη λαϊκότητα. Δεν έχει σημασία τι λέμε ή τι ψηφίζουμε, αλλά να μπορεί να ταυτιστεί ο «λαός» μαζί μας. Εμείς, τα παιδιά του λαού, δεν μασάμε από τέτοια, θα ήταν το επόμενο που θα μπορούσε να πει ο πρωθυπουργός.
Αυτοί που μας κυβερνούν νομιμοποιούνται πλέον να δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο χωρίς να κρατούν τα προσχήματα. Όμως τελικά αυτή την κυβέρνηση ψηφίσαμε. Πέρα από την αισθητική και ηθική διάσταση του θέματος, πέρα από τα ζητήματα πολιτικού ήθους και δημοκρατίας, η ερώτηση είναι ή πρέπει να είναι αυτή: Η ζωή του «λαού», η ζωή μας, έχει βελτιωθεί έστω και στο ελάχιστο από την πολιτική της κυβέρνησης;
Υ.Γ. Στο μεταξύ, κάπου ανάμεσα στα αστεία για Σοβιετία και θεσμικά εμπόδια, το Υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας ανέβασε στο σάιτ του το μήνυμα συμπαράστασης που έλαβε από τον Σύριζα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έως 2.000 ευρώ τα πρόστιμα
Μητέρα, βουλευτής, υφυπουργός: Η καθημερινότητα της Σέβης Βολουδάκη
Σκληρή απάντηση του γραμματέα της ΝΔ στις εξαγγελίες Ανδρουλάκη για δωρεάν εισιτήρια
Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλά για το πάρκο Ριζάρη, τη Βασιλίσσης Όλγας και την καθαριότητα στην πόλη
Σκληρή επίθεση για το δάνειο των 75 εκατ. ευρώ - Προειδοποιήσεις για κίνδυνο «μνημονίου» στον Δήμο Αθηναίων
Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
Η αναφορά του πρωθυπουργού στο Game 5 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και στα περί πρόωρων εκλογών
Οι επενδύσεις στην ενέργεια κλειδί για την ανταγωνιστικότητα
Παράλληλα έθεσε και το δίλημμα της ηγεσίας της χώρας
Ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε έφ όλης της ύλης
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέτει στο επίκεντρο τα θέματα που απασχολούν τους νέους και τις νέες
Ο λαϊκισμός επιστρέφει συνήθως μεταμφιεσμένος σε κάτι νέο, πιο σύγχρονο και πιο ελκυστικό. Στην ουσία του όμως παραμένει ο ίδιος: η υπόσχεση ότι η πραγματικότητα μπορεί να προσαρμοστεί στις επιθυμίες μας
Πότε θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου
Tι αναφέρει το υπουργείο υποδομών
Τα κοινά σημεία μεταξύ ΕΛ.Α.Σ. και Ελπίδας για τη Δημοκρατία και η υποβάθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Με αφορμή την έρευνα του think tank WeSolve και της εταιρείας δημοσκοπήσεων PRORATA S.A. για τις τάσεις και τις προκλήσεις της Gen Z
Το κύριο επιτόκιο αυξάνεται από το 2% στο 2,25%
«Σήμερα, η Ελλάδα καταγράφει τις λιγότερες ελλείψεις φαρμάκων στην Ευρώπη», τόνισε ο υπουργός Υγείας
«Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, δεν υποστηρίζω κανένα κόμμα», είπε απαντώντας στα σενάρια ένταξής του στην ΕΛΑΣ
Στη Μαλακάσα το μεγαλύτερο εργοστάσιο drone της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.