Προς κοινό πόρισμα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για Γιάννο Παπαντωνίου
Το απόγευμα η συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής για τις μίζες των εξοπλιστικών
Στην τελική φάση μπαίνουν οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής για την έρευνα των εξοπλιστικών συμβάσεων που υπέγραψε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου.
Στις 5 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της προκαταρκτικής εξέτασης (προανακριτικής επιτροπής) της Βουλής για την διερεύνηση της υπόθεσης του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου, με στόχο να καταβληθούν προσπάθειες για την σύνταξη κοινού πορίσματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, θα υπάρξει συνεδρίαση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν θα κατατεθεί κοινό πόρισμα με τις ίδιες πηγές να επισημαίνουν πως πιθανότατα το κείμενο θα συνυπογράφεται από την ευρύτερη πλειοψηφία της επιτροπής.
Επίσης, στο δια ταύτα του κειμένου θα επισημαίνεται ότι αρμόδιο όργανο για την διερεύνηση της ενδεχόμενης τέλεσης του αδικήματος νομιμοποίησης προϊόντος από παράνομη δραστηριότητα είναι η Δικαιοσύνη και όχι η Βουλή.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στην προανακριτική, Θανάσης Παφίλης, σε γραπτή δήλωση του τονίζει την ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης.
Όπως αναφέρει, «το ΚΚΕ θεωρεί ότι πρέπει να τύχουν περαιτέρω διερεύνησης ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Άμυνας για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενώ το αδίκημα της απιστίας είναι ήδη παραγεγραμμένο».
Παράλληλα, κατηγορεί τόσο τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ότι «με δική τους ευθύνη δεν έγινε στην Προανακριτική Επιτροπή ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης που θα μπορούσε ενδεχομένως να αναδείξει και άλλες πλευρές σχετικά με τα υπέρογκα εξοπλιστικά προγράμματα που φορτώθηκαν στις πλάτες του λαού».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.